Dış sahada firesi yok:Dört dörtlük Fener!

Şampiyonluk yarışında puan kaybına tahammülü olmayan Fenerbahçe, Konyaspor'u deplasmanda 3-0 mağlup edip iddiasını sürdürdü. Sarı-lacivertliler, ligin ikinci devresinde oynadığı dört deplasman müsabakasını da galibiyetle tamamladı.

FENERBAHÇE 29'uncu haftanın kapanış maçında Konyaspor'u deplasmanda 3-0 yenerek moral buldu. Puanını 58'e yükselten sarı-lacivertliler, ikinci sırada yer alan Galatasaray'ı yakaladı. Erol Bulut'un öğrencileri, lider Beşiktaş'ın ise 2 puan gerisinde yer aldı.

Konyaspor karşısında maçın büyük bölümünde üstün futbol oynayan Fenerbahçe, ilk yarıda bulduğu 2 golle kilidi açtı. 29'da Attila Szalai ve 32'de Osayi Samuel sahneye çıkarak 3 puanın müjdecisi oldu. Serdar Aziz, 90'da kaydettiği golle sonucu belirledi.

Konyaspor maçının ardından konuşan teknik direktör Erol Bulut, istediklerini sahada uyguladıklarını ve farkı daha da açabilecek pozisyonlar ürettiklerini belirtti. Özellikle ilk 45 dakikadaki futboldan memnun kaldığını aktaran Bulut, "Maça istediğimiz gibi başladık. Baskıyla başlamak istiyorduk ve futbolcularımız da bunu en iyi şekilde yaptı. İlk yarıda 3-4 gol bulabilirdik. İkinci yarıda skorun rahatlığıyla topun arkasına iyi geçtik ama baskıyı iyi yapamadık" şeklinde konuştu.

4'TE 4 YAPTI

2020-2021 sezonunda dış saha maçlarında elde ettiği sonuçlarla adından söz ettiren Fenerbahçe, ligin ikinci devresinde çıktığı 4 deplasman müsabakasında 4 galibiyet aldı. Bu süreçte sırasıyla Hatayspor, Fatih Karagümrük, Trabzonspor ve Konyaspor'u sahadan eli boş gönderen sarı-lacivertliler 12 puanı cebine koydu. Fenerbahçe söz konusu maçlarda rakip fileleri 8 kez havalandırırken, kalesinde ise sadece 2 gol gördü.

Öte yandan, sarı-lacivertli futbol takımı, Süper Lig'de son deplasman mağlubiyetini 13'üncü haftada Gaziantep Futbol Kulübü'ne karşı yaşadı. 19 Aralık 2020 tarihinde oynanan maçı 3-1 yitiren Fenerbahçe, sonrasında dış sahada oynadığı 7 karşılaşmadan 6 galibiyet ve 1 beraberlik çıkarmasını bildi.

EN BAŞARILI DEPLASMAN TAKIMI

Konyaspor'u 3 farkla geçerek zirve yarışında önemli bir virajı dönen Fenerbahçe, dış sahada oynanan maçlar göz önüne alındığında ligin en çok puan toplayan takımı olarak öne çıkıyor.

Bu sezon şimdiye dek 14 deplasman müsabakası yapan sarı-lacivertliler, 11 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşadı. Erol Bulut idaresindeki Fenerbahçe, dış saha maçlarında 35 puanı hanesine yazdırdı. Sarı-lacivertli ekip, sezonun geride kalan kısmında dış sahada rakip fileleri 30 kez sarsarken, kalesinde yalnızca 11 gol gördü.

Sonraki Haber