Dışardan almaya son! Yumuşacık kır pidesi tarifi...
Kır pidesi çok sevilen lezzetlerin başında geliyor. İster Çayın ister ayranın yanına giden kır pidesini ise evde yapmak çok basit. İşte yumuşacık kır pidesi tarifi...
Kır pidesi, özel olarak satın alınan ve en sevilen lezzetlerden biri. Fakat aslında en lezzetli kır pidesini evde yapabilmenizin de oldukça kolay püf noktaları bulunuyor. İşte lezzetine doyamayacağınız o tarif...
MALZEMELER:
-2 su bardağı ılık su
-1/2 su bardağı süt
-1 paket kuru maya
-1 yemek kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-2 yemek kaşığı sıvı yağ
-6 su bardağı un
İç malzemesi için:
-1 kahve fincanı sıvı yağ
-500 gram kıyma
-1 adet orta boy soğan
-1 adet yeşil biber
-1 adet kapya biber
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 çay kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı pul biber
-1 çay kaşığı kırmızı toz biber
NASIL YAPILIR?
Hamur malzemelerinin hepsini bir karıştırma kabına koyun ve yoğurun. Kıvam alan hamuru mayalanmaya bırakın. İç malzemeleri için soğanı ve biberi ayrı ayrı ince ince doğrayın ya da rondodan geçirin. Soğanı bir tavaya aktarıp kavurmaya başlayın. İçine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Biberleri ve baharatları da ekleyip kavurun. Mayalanan hamuru 8 bezeye bölüp pide şeklinde açın, hazırladığınız harcı pide hamurlarına pay edin ve hamurları her iki kenarından tutup ortada birleştirerek kapatın. Pide hamurlarını ters çevirip parmaklarınızla üzerine bastırın ve düzleşmesini sağlayın. Hazırladığınız pideleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın ve üzerine su döküp önceden ısıtmaya başladığınız en yüksek derecedeki fırın ayarında 15-20 dakika pişirin. Üzerine tereyağı sürüp dilimleyerek servis edin.
Kaynak: yemek.com