Dışı kıtır, içi yumuşak kurabiye! Beyaz çikolatalı yaban mersinli kurabiye tarifi...
Dışı kıtır, içi yumuşak, üzeri beyaz çikolatalı, içi yaban mersinli, tam yaza yakışır bir kurabiye yapıyoruz! Sıradanlıktan uzak bir lezzet karşınızda.
BEYAZ ÇİKOLATALI YABAN MERSİNLİ KURABİYE TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 adet yumurta
1su bardağı şeker
200 gram tereyağı
1/2 su bardağı süt
2 adet limon kabuğu rendesi
1/2 adet limonun suyu
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
125 gram yaban mersini
ÜZERİ İÇİN:
100 gram beyaz çikolata(eritilmiş)
BEYAZ ÇİKOLATALI YABAN MERSİNLİ KURABİYE TARİFİNİN PÜF NOKTASI
Yaban mersinlerini hamura eklediğinizde dikkatli karıştırın patlatmayın. Fırında pişerken patlaması sizi korkutmasın. Buzlukta kurabiye hamurunu bir saat dinlendirip sonra pişirin.
BEYAZ ÇİKOLATALI YABAN MERSİNLİ KURABİYE TARİFİ NASIL YAPILIR?
Derin bir kaba oda sıcaklığındaki yumuşak tereyağını alın. Spatula ile eze eze karıştırın. Üzerine şeker ekleyin. İyice birbirine yedirin karıştırın.
Bir yumurta kırıp karıştırın. Yarım bardak süt ekleyip karıştırın. Limonların kabuklarını rendeleyin. Yarım limonun suyunu sıkıp onu da ekleyin karıştırın.
Unu eleyerek ilave edin. Kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırın. Koyu ve cıvık bir kurabiye hamuru olacak. Yaban mersinlerini de ekleyip patlatmadan bir iki kez dikkatlice karıştırın.
Bir tepsiye yağlı kağıt serin. Dondurma kaşığı ile porsiyonlayın. 13 adet çıktı klasik bir dondurma kaşığı ile.
Fazla yayılmaması için şekil verilmiş kurabiyeleri bir saat buzlukta bekletin. Buzluktan çıkarmadan beş dakika önce fırını ısıtın.
Kurabiyeleri tepsiye aralıklı dizin. 180 derece alt üst ayar ısınmış fırına verin. Kızarana kadar pişirin. Yaban mersinlerinin patlaması sizi korkutmasın.
Fırından çıkan kurabiyelerin ilk sıcağı çıkarken beyaz çikolatayı eritin. Sıcak olmayan kurabiyelerin üzerine sürün. Afiyet olsun.
Kaynak: Yemek.com