Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Lübnan Başbakanı Mikati ile görüştü: Türkiye hazır!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile görüştü. Bakan Fidan, Lübnan'ın ihtiyaç duyduğu insani yardımlar konusunda Türkiye'nin destek vermeye hazır olduğunu aktardı.

Bakanlık kaynaklarından alınan bilgilere göre; Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Bakan Fidan, İsrail'in saldırıları çerçevesinde Lübnan'daki son gelişmeler ve insani durum hakkında bilgi aldı, Lübnan'ın ihtiyaç duyduğu insani yardımlar konusunda Türkiye'nin destek vermeye hazır olduğunu aktardı.

İsrail'in yayılmacı bir anlayışla sürdürdüğü savaşın, küresel düzeyde olumsuz yansımaları olacağını kaydeden Fidan, İsrail saldırılarının bir an önce sona ermesi ve İsrail askerlerinin Lübnan topraklarından çekilmesi gerektiğini belirtti.

‘TÜRKİYE HAZIR’ AMA YARDIM GÖNDERMEYE…

İşgalci İsrail'in Gazze’ye uyguladığı katliam 1. yılını doldurdu. Türkiye, işgal altındaki Gazze'ye bir yıldır yardım gönderiyor fakat İsrail’i durduracak bölgesel adımlar hala atılmadı.

Lübnan’a saldırılar başladığından beri de kınamalar yapılıyor, yardımlar planlanıyor. Fakat Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın şehit edilmesinin ardından yapılan resmi açıklamalarda Nasrallah'ın ve Hizbullah'ın adı geçmiyor.

Sonraki Haber