DİTİB: Bildirinin sorumlusu Süleymancılar

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nin (DİTİB) genel başkanı Muharrem Kuzey, 11 İslami kuruluşun Almanya’da HAMAS’ı terör örgütü ilan eden bildirisiyle ilgili açıklamada bulundu. Kuzey, bildiriden Süleymancılar cemaatinin sorumlu olduğunu söyledi

Almanya’da faaliyet yürüten ve Diyanet İşleri Başkanlığıyla eşgüdümlü çalışmalar yapan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nin (DİTİB) genel başkanı Muharrem Kuzey, 11 İslami kuruluşun Almanya’da HAMAS’ı terör örgütü ilan eden bildirisiyle ilgili açıklama yaptı. Kuzey, bildiriden Süleymancılar cemaatinin sorumlu olduğunu söyledi.

Dün Euronews’e konuşan Kuzey, bildiride DİTİB’in imzasının yer almasıyla ilgili soruya yanıt verdi. Kuzey şunları ifade etti:

“Süleymancıların temsilcisi 'Bir basın açıklaması yayınlayalım' dedi. Sonra önümüze hazır bir metin konuldu. Çok ağırdı. Filistinlilerin yaşadığı zulümden hiç bahsedilmiyordu. Bizim ısrarlarımızdan sonra metni biraz daha makul, kerhen de olsa kabul edilebilecek hale getirmeye çalıştık.

“Filistin'de öldürülen insanlar, Almanya konjonktüründe bile olsa onaylayabileceğimiz bir şey değildi. Maalesef bu olaydan sonra biz Müslümanları Koordinasyon Konseyi (KRM) üzerinden kendi görüşlerimizi anlatalım dedik ve Süleymancılar imza atmadıkları gibi kurucuları arasında yer aldığı KRM'den ayrılma kararı aldı.”

Konuyu ilk kez, 26 Haziran’da “Süleymancılar HAMAS’ı terörist ilan etti” başlığıyla Aydınlık gündeme getirmişti.

Sonraki Haber