Diyanet raporu FETÖ’nün hedefinde

Türkiye’deki tarikatlara sık sık 'Hükûmet’in karşında durun!' çağrısı yapan FETÖ mensupları, şimdi de Diyanet’in Tarikatlar Raporu’na tepki gösterdi. FETÖ’cü Ayhan Tekineş, raporda olumsuz görüş belirtilen cemaatlere sahip çıktı

Avrupa’da yaşayan FETÖ mensubu Ayhan Tekineş, Diyanet’in Gizli Tarikatlar Raporu’nu eleştirdi. Devletin cemaatleri fişlediğini söyleyen Tekineş, Aydınlık’ın bu rapora dayanarak haberler yapmasına tepki gösterdi. Tekineş, Süleymancılarla ilgili de “Aynı Hizmet Hareketinde yaptıkları şeyleri ona yapmak istiyorlar.” dedi.

KHK ile üniversiteden atılan Tekineş, önceki gün kişisel Youtube kanalında tarikatlarla ilgili bir video yayınladı.

Tekineş, raporda olumsuz görüş belirtilen cemaatlere sahip çıkarken Nurcuların Tahşiyeciler kolunu da hedef aldı. FETÖ’nün kumpas kurduğu yapılardan biri olan Tahşiyecilerle ilgili raporda olumlu değerlendirmelerin bulunmasına tepki gösterdi.

Tekineş ayrıca FETÖ hükümlülerini aklanması için haberler yapan Yeni Asya’ya da sahip çıktı.
FETÖ’cü Tekineş’in videosunda şu vurgular yer aldı:

TAHŞİYECİLERE TEPKİ

“Diyanet Hizmet Hareketine karşı bir rapor hazırlattı ve bu raporla hizmet hareketini sapkın, din dışı bir hareket halinde lanse ettirdiğini biliyoruz. Bununla alakalı rapor yayınlandı ve dağıtıldı, her tarafa dağıtıldı. 2016 yılında Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından Türkiye'deki dini cemaatler, dini liderler ve tarikatların her biri hakkında tek tek rapor düzenleniyor.

“Mesela Nurcular denip diyelim ki Yeni Asya grubu, Yazıcılar, Tahşiyeciler hakkında bilgi veriliyor.

“Bin Laden'i öven Tahşiyeci grup anlatılırken bunlar Kur’an’a, sünnete bağlı, Nur cemaatlerinin, diğerlerinin taşıdığı birtakım eksiklikleri taşımıyor diye yorum yapılıyor. Yani güzelleme yapılıyor. Yeni Asya anlatılırken, devletin mücadele etmesi gereken bir grup olarak lanse ediliyor. Bakıyorsunuz işte Yazıcı diye bir grup var. Hükümeti tam desteklediklerinden onlar hakkında güzel şeyler söyleniyor.

“Öbür taraftan Erzurum'daki Kırkıncı cemaati ve Okuyucular grubu gibi gruplar hakkında ise bunlar Risale-i Nur'ları her şeyden önemli görürler. Bunlar Said Nursi'yi yüceltirler, yükseltirler, çok aşırı değer verirler. İşte bunlar Mehdi, Deccal konularında onun fikirlerini kabul ederler. Yani her türlü ön yargıyı onların üzerine boşaltacak ve tehlikeli grup olarak lanse edecek şekilde değerlendirmelerde bulunuyorlar.

‘İSKENDERPAŞA VE ERENKÖY APARAT OLDU’

“Tarikatlara geliyorsunuz. Mesela Hakyol cemaati yani İskenderpaşa cemaat hakkında güzellemeler yapıyor. Öbür taraftan Erenköy cemaati hakkında güzellemeler yapıyor fakat Menzil karalanıyor, İsmailağa karalanıyor.

“İskenderpaşa'nın da adalet bakanlığında, hükümet tarafından nasıl kullanıldığını, yine Erenköy Cemaatinin ve ona mensup olan insanların da nasıl fişleme yaptıklarını biliyoruz. Hükümetin bir destekçisi, diğer tarikatlara karşı kullandığı bir aparat haline gelmiş.

“Hükümet bugün belki Hakyol cemaatini, İskenderpaşa cemaatini ya da Erenköy Cemaatini destekliyor fakat yarın işler değiştiği zaman bunları da düşman ilan etmeyeceğinin bir garantisi yok.

AYDINLIK’I HEDEF ALDI

“Bunları ezmek için 2016'da böyle bir rapor yayınladınız. Bu raporun gereklerini yerine getirin diye. Bu rapor bizatihi Aydınlık grubu tarafından basına sızdırılıyor. İktidar da Diyanet İşleri Başkanlığı da bu raporu reddetmiyor.

“Aydınlık grubu tehdit ediyor. Diyor ki, ‘Bak böyle bir rapor hazırladılar. Kim tehlikeli diye belirlediler. Şimdi bunun hesabını istiyorlar. Diyorlar ki ‘Sizin bunların hakkından gelmeniz lazım. Çünkü bunlar devlete karşı tehlikeli gruplar olarak gözüküyor.’

‘RAPORDA YÜZDE 90 OLUMSUZ ŞEYLER VAR’

“Bakın mesela Süleymancılar da bir tarikat. Süleymancılarla alakalı öyle şeyler söylüyorlar ki. Bunlar yurt dışındaki gizli birtakım örgütlerle güya. Uluslararası çalışan yabancı devletlerin örgütleri Süleymancıları yönlendiriyor, Süleymancılar onların kontrolünde, denetiminde.

“Aynı Hizmet Hareketinde yaptıkları şeyleri ona yapmak istiyorlar. Demek istiyorlar ki bunlar tehlikeli, ucu dışarıda olan bir örgüt.

“Yani kontrol edemedikleri, hangi cemaat varsa, kim varsa bunu düşman yana diyorlar. Ona karşı tüm güçleriyle yüklenip ortadan kaldırma, malına, mülküne el koyma... Böyle bir istekleri var.

“Zaten dikkat ederseniz Aydınlık grubundakiler sürekli Süleymancılarla alakalı haberler çıkartıyor. Menzille alakalı haberler çıkartıyor.

“Bu aslında ‘Bunların hakkından gelin, ne bekliyorsunuz’ demek. Tabii hükümet de akıllı yani, bunların hakkından gelmek istiyor, bunları zaten tehlike olarak görüyor.

“Bu rapora bakıldığı zaman Türkiye'deki gruplar hakkında yüzde 90 hep olumsuz şeyler. ‘Bunlar tehlikelidir, bunlar işte devlete karşıdır, bunlar işte devlete sızmaya çalışıyor’ anlayışı var.”

Sonraki Haber