Diyarbakır Valiliği'nin yasakladığı 'Öcalan' mitingine DEM'den çağrı: Sloganlarla yürüyüş yaptılar!

DEM Parti’nin Diyarbakır’da 13 Ekim günü yapılacağını duyurduğu 'Öcalan'a Özgürlük Mitingine', valilik izin vermedi. Valiliğin yasağına rağmen DEM Parti, 'Öcalan' sloganlarıyla yürüyüş yaparak miting çağrılarına devam etti.

This browser does not support the video element.

DEM Parti'nin 13 Ekim'de Diyarbakır'da yapacağı "Öcalan'a Özgürlük" mitingini, Diyarbakır Valiliği yasakladı. Diyarbakır’da 9-13 Ekim arasında 5 gün süreyle eylem ve etkinlik yasağının uygulanacağı vurgulayan Valilik, "PKK/KCK terör örgütünün çağrıları dâhilinde 9 Ekim tarihi bahane gösterilerek, bu tarihten itibaren ilimizdeki teröre müzahir yapıların yaygın illegal eylemler yapabileceği, milli birlik ve beraberliğimizi zedeleyici kışkırtıcı eylemlerin gerçekleştirilebileceği, Cumhuriyetin temel nitelikleri ve Devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü hedef alan müessif olayların yoğunluk kazanabileceği ve miting süresince kamu düzeni ve güvenliğinin ciddi şekilde bozulabileceği mütalaa edilmiştir" açıklamasında bulundu.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu da yasaklanan miting ile ilgili ""DEM Parti'nin yanlış hatırlamıyorsam Valiliğimize bir müracaatları oldu. İstasyon Meydanı'nda bir miting yapma başvurusuydu. Böyle bir mitingin 13 Ekim'de şehirde yapılmasını güvenlik anlamında, toplum huzuru ve toplum güvenliği anlamında ve kamu düzeni anlamında sakıncalı bulmamızdan dolayı yasakladık. " ifadelerini kullandı.

YASAĞA RAĞMEN ÇAĞRILAR DEVAM EDİYOR

Diyarbakır Valiliği, DEM'in mitingini yasaklamasına rağmen DEM Partili isimlerden miting çağrısı yapılmaya devam etti. Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, DEM Parti milletvekilleri Pervin Buldan, Serhat Eren, ve Adalet Kaya, DEM Partili ilçe belediye eş başkanları Ofis semtinde bir araya gelerek mitinge katılım çağrısı yaptı.

Ahmet Türk "13 Ekim’de İstasyon Meydanı’nda özgürlük, barış için miting düzenliyoruz diyerek, geri adım atacak değiliz" dedi. Sabahat Tuncel de "Toplumsal barışın yolu İmralı'dan geçer. Çözümün adresi İmralı'dadır. 13 Ekim'de İstasyon Meydanı'na davet ediyoruz." açıklaması yaptı.

'ÖCALAN' SLOGANLARI

Valilik tarafından yasaklanan mitinge katılım çağrısı yapan DEM Partililer, açıklamalarının ardından şehir merkezinde yürüyüş yaptı. Yürüyüş sırasında Abdullah Öcalan lehine slogan atılması üzerine çevik kuvvet ekipleri grubu çembere aldı.

Sonraki Haber