Diyarbakır Valisi'nden 'Narin' açıklaması: Titiz bir çalışma yürütülüyor

Narin Güran cinayeti soruşturmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, 'Adli süreç devam ediyor. Bu adli sürece herkesin sabırla saygı göstermesi gerekiyor. Titiz bir çalışma yürütülüyor. Çok fazla bir şey söylememiz doğru olmaz' dedi.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca yarın kentte düzenlenecek Kültür ve Sanat Yolu Festivali'nin tanıtımı için düzenlendiği basın toplantısında konuştu. Zorluoğlu, Narin Güran cinayetinin açıklığa kavuşturulması için çalışmaların devam ettiği bilgisini paylaştı.

Zorluoğlu, "Narin Güran ile ilgili idari soruşturmamız yok. İdari süreç, Narin’in cenazesinin bulunmasıyla sona erdi. O andan itibaren süreç, adli bir süreçtir. Dolayısıyla Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinasyonunda bir Başsavcı Vekili ve dört savcımızın çalıştığı, yoğun gayret gösterdiği, il jandarmamızın ve emniyet güçlerimizin destek verdiği bir adli süreç devam ediyor. Bu adli sürece herkesin sabırla saygı göstermesi gerekiyor. Titiz bir çalışma yürütülüyor" dedi.

Zorluoğlu açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Cinayetin bütün yönleriyle açığa çıkartılması için arkadaşlarımız gayretle çalışıyor dolayısıyla burada çok aceleci davranmamak lazım. Sağlıklı bir şekilde bu adli sürecin tamamlanmasını da beklemek lazım. Konu adli bir konudur, adli süreci devam ettiği bir konuyla ilgili çok fazla bir şey söylememiz doğru olmaz."

Sonraki Haber