Diyarbakır'da ne yenir, ne içilir? Diyarbakır'ın en meşhur yemekleri...

Diyarbakır'ın tarihi ve kültürü kadar zengin bir mutfağa da sahiptir. Diyarbakır'da ne yenir, ne içilir? Diyarbakır'ın en meşhur yemekleri...

DİYARBAKIR'DA NE YENİR, NE İÇİLİR? DİYARBAKIR'IN EN MEŞHUR YEMEKLERİ...

Diyarbakır'ın hangi yemekleri meşhur? Diyarbakır'ın yöresel yemekleri nelerdir? İşte Diyarbakır'da ne yenir, ne içilir? Diyarbakır'ın en meşhur yemekleri...

1) MEFTUNE

Diyarbakır’ın en popüler yemeği olarak bilinen Meftune, etli yemekler kategorisinde yer almaktadır. Meftune eti ile hazırlanan yemeğin baharat ve soslarla akşam yemeklerinde servis edildiği bilinmektedir.

2) PIÇIK

Küçük bulgur toplarından oluşan ve bol yoğurtla servis edilen güzide bir yemektir. Bir diğer adı hılloriktir.

3)DUVAKLI PİLAV

Doyurucu olması ile ön plana çıkan duvaklı pilav yemeği ortalama 1 saat içerisinde hazırlanan bir yiyecektir. Pilav, köfte ve patatesin karıştırılmasıyla elde edilen duvaklı pilavına ekstra olarak Diyarbakır’ın yöresel baharatları ve sebzeleri eklenmektedir.

4) NARDANAŞI

5) MAHLEPLİ DİYARBAKIR ÇÖREĞİ

Hamur yemekleriyle de ön plana çıkan Diyarbakır mutfağından mahlepli çörek yemeği sıklıkla tüketilmektedir. Poğaça gibi hazırlanan çöreğin ekstra olarak Diyarbakır yöresine ait sebzelerle karıştırıldığı bilinmektedir.

6) AYVALI KAVURMA

7) MUMBAR DOLMASI

Koyun etinden hazırlanan mumbar dolması akşam yemeklerinde sıklıkla tercih edilmektedir. Maydanoz ve baharatlarla karıştırılarak hazırlanan dolmanın doyurucu olduğu görülmektedir. Ortalama 1 saat içerisinde hazırlanan dolmanın sabah kahvaltısında da tüketildiği bilinmektedir.

8) PATLICAN DİZME

Her yöreye ait patlıcanın Diyarbakır’da ki hali dizmedir. Karnıyarık gibi bir şekli bulunan patlıcan dizmenin yöresel salça ve baharatlarla servis edildiği bilinmektedir. Yaz aylarında sık sık tercih edilen dizme yemeğinin yabancı turistler tarafından da beğenildiği görülmektedir.

9) CARTLAK KEBABI

10) SIKMA

11) KABURGA DOLMASI

12) SUMAK SUYU

Diyarbakır mutfağının en lezzetli içeceklerinden bir tanesidir. Yoğunlaştırılmış hali sumak ekşisidir.

13) KAVURMALI DİYARBAKIR DOLMASI

14) KARPUZ

Tabii ki de Diyarbakır'dan tüm Türkiye'ye yaptığı yolculukla yaz günlerinde herkesi mutlu eden Diyarbakır karpuzudur.

Sonraki Haber