Diyette de yenir! Üstelik 10 dakikada hazır! Evde etsiz çiğ köfte tarifi

Güneydoğu'nun sevilen lezzetlerinden biri olan çiğköfteyi evde yapmak oldukça kolay. Her ne kadar orijinali etli olup uzun uzun yoğurularak yapılsa da benzer lezzeti evde 10 dakikada hazırlayabilirsiniz. İşte evde etsiz çiğ köfte tarifi.

Baharatın kokusuyla, bulgurun nar ekşisinin ve limonun uyumunu sevmeyen yoktur. Peki çiğ köfte evde nasıl yapılır? Çiğ köfte yaparken hangi malzemeler kullanılır? İşte size parmaklarınızı yedirtecek lezzette bir tarif. 

MALZEMELER

  • 2,5 su bardağı esmer bulgur

  • 1,5 su bardağı sıcak su

  • 1 çay bardağı isot

  • 1 çay bardağı zeytinyağı

  • 3 yemek kaşığı tatlı toz kırmızı biber

  • 3 yemek kaşığı domates salçası

  • 5 yemek kaşığı nar ekşisi

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 adet soğan

  • 1 adet limon suyu

ETSİZ ÇİĞ KÖFTE TARİFİNİN PÜF NOKTASI NE?

Robottan geçirirken tüm malzemelerin birbiriyle harmanlanması için robotunuzu ara ara durdurup bıçaklara yapışan malzemeleri temizleyerek çalıştırmaya devam edin. Kıvamı çok koyu olursa zeytinyağı ilave edebilirsiniz. Acılık ve ekşilik seviyesini de damak zevkine göre ayarlayabilirsiniz.

ETSİZ ÇİĞ KÖFTE TARİFİ NASIL YAPILIR?

Bulguru derince bir kaba alın ve üstüne 1,5 bardak sıcak suyu gezdirin. Üstünü kapatıp 10 dakika beklemeye alın.

Bulgur kabarırken soğanı robottan çekin ve tel bir süzgeçte bastırarak suyunu sıkın.

İsotu da bir kaseye alın ve üstüne sıcak su ekleyip 5 dakika kadar beklemeye alın.

Bulgur kabardıktan sonra, mutfak robotuna kabarmış bulguru alın ve üstüne, robottan çektiğiniz kuru soğanı, ıslanmış isotu (suyuyla birlikte), limon suyunu, nar ekşisini, zeytinyağını, tuzu, salçayı ve kırmızı biberi ekleyip, robottan ara ara durdurarak 10 dakika kadar çekin.

Sonra bir kaba alın ve elinize birkaç dakika daha yoğurup şekillendirin.

Bolca marul, domates ve limonla servis edin. Afiyetler olsun!

ÇİĞ KÖFTE YANINA NE GİDER?

Çiğ köfte tarifinin yanında ev yapımı lavaş, karışık turşu ve gavurdağı salatası oldukça uyumlu bir menü olacaktır.

Kaynak: yemek.com

Sonraki Haber