DMD'lilerden sağlıkçılara destek kampanyası

DMD (kas hastalığı) Aileleri Derneği bugün sağlık çalışanlarına destek ve moral olmak için kampanya başlattı. DMD'li çocuklar sosyal medya üzerinden paylaşımlarla, sağlık çalışanları hakkında paylaşımlar yapacaklar.

Dernek adına açıklama yapan Taylan Çakır, çocukların yaşamlarını en iyi biçimde sürdürebilmeleri, sosyal yaşamdan kopmamaları, sağlık ve eğitim hizmetlerinden yoksun kalmamaları için mücadele ettiklerini bildirdi. Çakır, şöyle konuştu:

“Çocuklarımız risk grubunda olduğu için zaten yaşamımızın bir parçası olan karantina kurallarına sıkı bir biçimde uyuyor, sağlık çalışanlarımızın yükünü hafifletmeye çalışıyoruz. Pandemi sürecinde, canı pahasına en ön saflarda mücadele eden sağlık çalışanlarımıza destek olmak, onların sorunlarını çok iyi anladığımızı, çabalarını takdir ettiğimizi bildirmek, moral ve motivasyonlarını yükseltmek, yüreklerimizin onlarla olduğunu bildirmek istedik. Bu amaçla DMD kas hastası çocuklarımızın okuduğu dizelerle, saygı ve sevgilerini ilettikleri mesajlarla Twitter'da olacağız. 'Yaşamak ve yaşatmak isteyen' sağlık emekçilerinin yükünü hafifletmek için toplumun da duyarlı olmasını, sorumlulukları yerine getirmesini istiyoruz.”
Sonraki Haber