DNA araştırmasından çıkan sonuç şaşırttı: Türklerin en çok benzediği millet...

Türkler tarih boyunca farklı coğrafyalarda yaşamış ve iz bırakmıştır. Bunun en büyük kanıtı ise yapılan DNA araştırmasının sonucu…

Türkler asırlardır farklı coğrafyalarda yaşayarak farklı kültürlere ev sahipliği yaptı. Kendi kültürleriyle başka toplumlara etki etti. Özellikle Kavimler Göçü’nün ikinci döneminde Türklerin Arap, Macar ve Moğollarla göç etmesi adeta dünya tarihinde kilit bir role sahiptir. Böylece milletler ve ırklar harman olmuştur.

DNA ARAŞTIRMASI SİS BULUTLARINI DAĞITTI

Dünya tarihinde kritik öneme sahip olan bu göç hareketleri, araştırmacıları DNA çalışması yapmaya itti. Bu kapsamda Bilkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öncülüğünde çalışma yürütüldü.

Çalışma kapsamında 81 ilden 4 bin kişinin DNA’sı araştırıldı. Araştırma neticesinde Türklerin DNA’larının İtalyan ve İspanyollarla benzer olduğu ortaya çıktı. gercekgundem.com’un haberine göre araştırma projesinin koordinatörlerinden Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Özçelik, Anadolu’nun köprü görevi gördüğünü söyledi.  

TÜRKLER EN ÇOK BU MİLLETE BENZİYORMUŞ!

Özçelik şu ifadeleri kullandı:

“Türk toplumunun özellikle İtalya'nın Toskana bölgelerinde yaşayan insanlarla yakın bir ilişkiye sahip olduğu izlendi. Bu yakın ilişkinin ikinci sırasındaki ülke ise İspanya olarak tespit edildi. Bu bulgular, Anadolu'nun ilk çiftçilerinin Avrupa'ya Cilalı Taş Devri'nde gerçekleşen göçünün etkilerini yansıtıyor olabilir."

Kaynak: gercekgundem.com

Derleme: aydinlik.com.tr 

Sonraki Haber