Doğal gaz için yeni karar! Tarih belli oldu başvuru zorunlu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yönelik Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği başlatıldı. 81 ilde uygulanan destek ile başvuru yapan ailelerin hesaplarına her ay ödeme yatacak. Alınan yeni karar ile bir kere başvuruda bulunmak yeterli olacak.

Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği’nde başvurular e-Devlet üzerinden destekten yararlanmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşların Bakanlıkça sunulan 'Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti' ekranından gerekli bilgileri doldurarak başvuru yapası gerekiyor.

Düzenli Doğal Gaz Tüketim Destek Programı'na geçilmesiyle birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşların yardım programına her ödeme döneminde ayrıca başvuru yapmasına gerek kalmayacak.

304,5 MİLYON TL ÖDEME YAPILACAK

Isıl harita baz alınarak belirlenen Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği’nde hanelere yıllık bin 500-3 bin 500 TL arasında ödeme yaptıkları bilgisini veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ''Ev sahibi veya kiracıların bu destekten yararlanabildiğini ve Doğal Gaz Tüketim Desteği ödemelerimiz başladı. Bu kapsamda ekim/kasım/aralık aylarını kapsayan ocak ayı ödeme döneminde 383 bin haneye toplam 304,5 milyon TL ödeme yapılacak'' ifadelerini kullandı.

ÖDEMELER PTT'DEN YAPILACAK

Ödeme sürecine ilişkin bilgi de veren Bakan Göktaş, "Vatandaşlarımızın e- Devlet’ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunanlar, PTT’ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın ise destek miktarı kartlarına yansıtılacak'' dedi.

KİMLER DOĞAL GAZ DESTEĞİNDEN FAYDALANABİLİR?

Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği Programı'ndan faydalanabilmek için başvuru sahibinin Türk vatandaşı olması, e-Devlet kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunması, doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olması, ikamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği bulunması, ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması, hakkında ilgili SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi kriterlerini birlikte sağlaması gerekiyor.

Sonraki Haber