Doğu Perinçek: İsrail cephenin genişlemesini istemez

CNN Türk'te Fulya Öztürk'ün sunduğu Akıl Çemberi programına katılan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 'İsrail askeri ölmekten korkuyor. Filistinliler ölmekten korkmuyor. Savaşı ölmekten korkmayanlar kazanır. Bu savaşın sonunda İsrail için bir başarı hiçbir şekilde gözükmüyor.' dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CNN Türk'te Fulya Öztürk'ün sunduğu Akıl Çemberi programına katıldı. Doğu Perinçek programda gündeme ilişkin yorumlarda bulundu.

Perinçek, İsrail'in bölgede yalnız kaldığını ve savaşın cephesini genişlettiği takdirde sonunun daha hızlı bir şekilde geleceğini vurguladı.

Perinçek, programda şu ifadeleri kullandı:

“Son günlerde Sayın Putin'le Sayın Beşar Esad Moskova'da buluştu. Dışişleri Bakanımız Sayın Hakan Fidan'la Rusya Dışişleri Bakanı Laos'ta görüştüler. Hakan Fidan İran'a gidiyor. Birdenbire cepheye Türkiye, Suriye, Rusya, İran giriyor. Bu koşullarda İsrail'in cephesini genişletmesi, İsrail'in sonunu daha hızlı bir şekilde getirir. O bakımdan ben İsrail'in cepheyi geliştiren siyasetleri izleyeceğine bir ihtimal vermiyorum.

“Çok geniş güçleri içine çeken bir süreç başlamış durumda. Ama burada en önemlisi Suriye'nin kuzeyinde Türkiye, Suriye, Rusya ve İran'ın birlikte harekata başlaması. Bu hem İsrail'in sonunu getirecek hem de ABD'nin seçime gittiği koşullarda Amerikan'ın da durumunu çok zorlaştıracak bir sürecin başlangıcında olduğumuzu söyleyebiliriz."

'SAVAŞIN BÜYÜMESİ, YAYILMASI İSRAİL İÇİN TEHLİKELİ'

Geçtiğimiz günlerde, HAMAS, el-Fetih ve diğer direniş gruplarının bir araya gelip Pekin Deklarasyonu'nu imzalamasına da değinen Perinçek, 'Çin onların hepsini birleştirdi. Dolayısıyla yalnız bir İsrail var ve savaşın büyümesi, yayılması İsrail için çok tehlikeli.' değerlendirmesinde bulundu.

Perinçek şunları söyledi:

“Tüm Filistin örgütleri Çin'de bir araya getirildi. Daha birkaç gün önce o Filistin örgütleri aralarında iktidar savaşları oluyordu, birbirlerini vuruyorlardı. Şimdi Çin onların hepsini birleştirdi. İsrail'in bölgede dostluğu kalmadı. Suudi Arabistan'la, İran arasında yine bir beraberlik oluşturuldu Çin tarafında. Dolayısıyla yalnız bir İsrail var ve savaşın büyümesi, yayılması İsrail için çok tehlikeli. Amerika Birleşik Devletleri'ne güveniliyor ama Amerika Birleşik Devletleri de seçime gidiyor ve seçime giden Amerika böyle bir bölgede yaygın bir savaşta bölgenin bütün ülkelerini üstesinden geleceği kuvvetlerle bu savaşı yürütmez.

“Amerika son zamanlarda bütün cephelerde, her yerde kaybediyor. Dolayısıyla bir de böyle geniş bir savaşı göze alabilir mi? Amerika da artık kendimize dönelim diyor. O bakımdan Amerika'da bu savaşın büyümesi, genişlemesinden yana olacak mıdır? Çünkü son zamanlarda dikkat edilirse Amerika İsrail'i dizginleyen konumda görünüyor.”

Sonraki Haber