Doğu Perinçek'ten Maduro'ya tebrik

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, üçüncü kez önemli farkla Venezuela devlet başkanlığına seçilen Nicolas Maduro'yu tebrik etti. Perinçek Simon Bolivar ve Hugo Chavez’in devrimci mirasının ilerleyeceğini vurguladı.

Nicolas Maduro dünkü Venezuela seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına göre yeniden devlet başkanı seçildi. Türkiye'den ilk tebrik Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten geldi.

Perinçek'in tebrik mesajı şöyle:

"Ekselansları Nicolás Maduro

"Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti Devlet Başkanı

"Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi Genel Başkanı

"Karakas, Venezuela

"Değerli Yoldaş,

"Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti Devlet Başkanı seçilmenizi kardeş Türk Milleti ve Vatan Partisi olarak içtenlikle kutlarız.

"Emperyalist güçlerin Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti’ni zaafiyete uğratma ve Venezuela halkında kargaşa çabaları bir kez daha başarısız olmuştur. Seçim sonuçları, liderliğinizde Venezuela halkının ABD emperyalizmi ve iş birlikçilerine karşı yürüttüğü mücadelenin kararlığını ortaya koymaktadır.

"Dünya büyük altüst oluşların içerisindedir. ABD emperyalizminin hegemonyacılığı ve Dolar Saltanatı çöküşün eşiğindedir. Asya’nın, Latin Amerika’nın, Afrika’nın devletleri ve milletleri mevcut sisteme karşı ayağa kalkmıştır. Venezuela ve Türkiye olarak hegemonyacılığı alt ederek kurulan yeni uygarlığın öncü ülkeleri arasındayız. Geleceğimiz birdir. Seçim zaferiniz bu dünya konjonktüründe daha büyük anlam kazanmıştır.

"Simon Bolivar ve Hugo Chavez’in devrimci mirası, Sizin Devlet Başkanlığınız ve Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi’nin liderliğinde gelişmeye devam edecek ve Venezuela halkı mücadelesinde kararlılıkla ilerleyecektir.

"Önümüzdeki dönemde Vatan Partili yoldaşlarınız olarak Venezuela Devleti ve yoldaşlarımızla işbirliğimizi ve omuz omuza mücadelemizi artırma sorumluluğuyla,

"Devrimci selam ve saygılarımızla."

Sonraki Haber