Doktorların kanser ilacı dediği brokoli salatası nasıl yapılır?
Haşlandıktan sonra tüketilen brokolinin salatası nasıl yapılır? Haşlama suyunun bağırdaklara iyi geldiği brokoli nasıl tüketilir? İşte yanıtı...
Brokoli salatası içerisinde onlarca vitamin ve mineral var. Ara öğün olarak tüketilebilen brokoli salatası nasıl yapılır? İşte detaylar...
Bağırsak floryasını tertemiz yapan brokolinin salatası çok lezzetli ve farklı bir tarif.
HAŞLAMA SUYUNU DÖKMEYİN
Çiğ olarak da tüketilebilen brokoli haşlandığında içerdiği vitaminlerin çoğunu kaynatıldığı suya bırakıyor. Bu nedenle de uzmanlar, haşlama suyunun değerlendirilmesini öneriyor.
Kalorisi düşük bir sebze olduğundan diyetlerde de sıkça yer alan brokoli, dondurularak saklanıp, daha sonra da tüketilebiliyor.
100 gram çiğ brokoli yalnızca 34 kalori, ayrıca 2,5 g protein, 2,9 g karbonhidrat ve 0,2 g yağ içeriyor.
BROKOLİ SALATASI
Malzemeler
14 parça brokoli
10 ml elma sirkesi
10 ml limon suyu
50 g mayonez
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı acı olmayan hardal
40 g peynir
10 adet temizlenip dilimlenmiş pişmiş mantar
1 çorba kaşığı sarı kuru üzüm
HAZIRLANIŞI
Brokolileri biraz haşlayıp, süzdükten sonra buzlu suya koyun.
Renklerinin değişmemesine dikkat edin. Krem peynir, mayonez ve hardalı birlikte çırpın.
Sirke, limon suyu ve şekeri ekleyip elinizle ya da rondoda karıştırın.
Salata tabağına brokoli ve mantarları yerleştirin.
Üstüne hazırladığınız sosu döküp, üzümleri de serpiştirin.
Dilerseniz ince kıyılmış taze soğanlarla süsleyin.