DEÜ Acil Servise ACİL müdahale

İzmir’in en büyük ikinci üniversite hastanesi olan Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Erişkin Acil Servisi zor günler geçiriyor. Basında çıkan “kapandı, kapanıyor” şeklindeki haberlere karşı DEÜ Rektörlüğü’nden açıklama geldi

İzmir’in en büyük ikinci üniversite hastanesi olan Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Erişkin Acil Servisi zor günler geçiriyor. Basında çıkan “kapandı, kapanıyor” şeklindeki haberlere karşı DEÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, Acil Servisteki kısıntının “tadilat” nedeniyle zorunlu olduğu ve “ivedilikle tamamlanacağı” kaydedildi. Açıklamada “Servis kapanıyor” haberleri yalanlandı, kamuoyuna şu duyuru yapıldı:

Sağlıkta kalite standartları gereğince yapılan denetlemelerde ortaya çıkan düzeltme ve yenilenme gereksinimi uyarınca Hastanemizde tadilat projelendirme çalışması başlatılmış olup, bu tadilat ivedilikle tamamlanacaktır.”

UZMAN SIKINTISI GİDERİLİYOR

Son dönemlerde başta Acil Servis hekimleri olmak üzere uzman hekimlerin devlet hastanelerinden özellere yönelmesi de DEÜ’deki sıkıntıya yansıdı. DEÜ Rektörlüğü imzasıyla yapılan açıklamada, acil tıp uzmanı eksiği dolaylı oarak kabul edilerek, 15 Eylül’e kadar yeni kadroların geleceği kaydedildi:

“Söz konusu haberlerde bahsedilen personel ihtiyacı hususunda ise; servisimizin tadilat sürecinde hastanemize müracaat eden kritik hastalar (kırmızı alan hastaları) haricindeki elektif hastalara, ilgili anabilim dallarının polikliniklerinden destek alınarak müdahale edilmekte ve hizmet verilmektedir.

"Bu süreçte, Tıp Fakültemiz Acil Tıp Anabilim Dalına tabip istihdamı için 5 acil tıp uzmanı başta olmak üzere, toplam 14 tabip kadrosu ağustos ayı başında ilan edilen T.C. Sağlık Bakanlığı Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurası kapsamına dahil edilmiş olup; bu tabiplerin 15 Eylül tarihine kadar göreve başlamaları beklenmektedir.

"Öte yandan, mevcut gereksinimleri ivedilikle karşılamak için, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ile iş birliği yapılarak, 3 acil tıp uzmanı görevlendirilmiştir. Bu uzman hekimlerin de 15 Ağustos tarihine kadar görevde olmaları beklenmektedir.”

HABERLER NEYDİ

Geçen hafta İzmir basınında çıkan haberlerde, şu iddialar yer almıştı:

“Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi Acil Servisi tadilat nedeniyle kısmen kapanırken, acil servis sadece durumu ciddi hastalara hizmet veriyor. Öte yandan, kısmi kapanmanın nedenleri de ortaya çıktı.

"İzmir’de, her gün binlerce vatandaşa hizmet veren, Türkiye’nin önemli üniversite hastanelerinden birisi olan İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi Acil Servis birimi tadilata alınarak kısmen kapandı. Acil servis içerisindeki birimler komple elden geçirilirken, boya, badana ve genişletme çalışmaları sürüyor.”

Hastanedeki kısmi kapanmayla ilgili olarak basına konuşan DEÜ Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sefa Kurt da, son 3 yılda acil servisin yetersiz olduğuna yönelik Sayıştay raporlarının olduğuna dikkat çekmiş ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğünün de sürekli tadilat yapılması yönünde görüş bildirdiğini ifade etmişti.

Doç. Dr. Kurt, hekim istifalarına da dikkat çekerek, “Son 5 yıl içerisinde 19 asistan hekim ve 5 öğretim üyemiz istifa etti. Hekim sıkıntımızın olduğu doğru, bu konuda tadilatla beraber hekim sayımızın arttırılması yönünde çalışmamız devam ediyor” açıklamasını yapmıştı.

Sonraki Haber