Dolaptaki meyveler haftalarca taze kalabilir! Bunu yaparsanız kararmıyor ve bozulmuyorlar…

Meyve ve sebzelerin buzdolabında çürümesi sorun teşkil eden durumlardan biri. Pazardan taze taze alıp buzdolabına yerleştirdiği meyve ve sebzelerin bir kaç gün sonra çürümesini kimse istemez. Bazı yöntemler kullanarak bu durumu önleyebilirsiniz.

Meyve ve sebzelerin raf süresini uzatmak için çürümeyi tetikleyen bazı etkenleri ortadan kaldırmanız mümkün. Kullandığınız poşetler, kutular, düzenleyiciler ve buna benzer ürünleri doğru kullanırsanız buzdolabınızdaki meyve ve sebzelerin bozulmasını geciktirebilirsiniz. Meyve ve sebzelerin tazeliğini korumak için size uygun çözümlere gelin bir göz atalım.

DOLAPTAKİ MEYVE SEBZELER NASIL DAHA UZUN SÜRE TAZE KALIR

Pazar ve market poşetlerini hayatınızdan çıkarın
Alışverişten geldiğinizde poşetlerle meyve ve sebzeleri buzdolabına direkt koyuyor musunuz? Cevabınız "Evet!" ise yanlış yapıyorsunuz! Dışardan getirdiğiniz poşetlerle malzemelerinizi buzdolabına koyduğunuzda çürümeyi tetikleyici bakteriler ile yolluyorsunuz demektir.

Poşetlerin ağzını sıkı sıkı bağlayıp koyuyorsanız güzelim meyveleri havasızlıktan boğuyor olabilirsiniz. Bu nedenle market ve pazar poşetlerini buzdolabına sokmamalısınız.

Alışverişten sonra biraz mesai yapmanız gerekebilir
Alışverişten geldikten sonra ürünleri poşetten arındırıp büyük bir kaba alın. Üzerine beyaz sirke, karbonat ve su ekleyerek 15 dakika bekletin. Bu sayede malzemelerinizi bakterilerden arındırmış olacaksınız. Bakterilerden arınmış meyve ve sebzeler daha uzun süre tazeliği koruyabilir.

Yeşil bitkiler için bir sebze kurutucu edinin
Meyve ve sebzelerinizi yıkadıktan sonra büyük boyutta olanları kurutma bezinin üzerine serin ve kurumasını bekleyin. Yeşil bitkilerinizi kurutma makinasında kurutun. Tamamen kuruduğundan emin olduğunuzda artık meyve ve sebzeleri buzdolabına yerleştirebilirsiniz.

Düzenleyici kullanmayı unutmayın
Farklı kategorideki meyve ve sebzeleri aynı düzenleyici kutuya koymamaya özen gösterin. Bazı meyve ve sebzeler aynı yerde bulunduğunda birbirlerine zarar veriyor.

Maydanoz, dere otu, nane, semiz otu gibi yeşil bitkileri çiçeklerinizi vazoya yerleştirir gibi su dolu kavanoza yerleştirebilirsiniz. Böylece solmalarını ve çürümelerini geciktirebilirsiniz.

Bazı sebzelere dikkat!
Marul, taze soğan gibi bitkileri bir beze sardıktan sonra düzenleyiciye koyarsanız bitkilerin buzdolabında taze kalma süresini artırabilirsiniz. Havuç gibi kök bitkileri ise direkt su dolu kavanozun içinde muhafaza edebilirsiniz.

Bu püf noktalar sayesinde meyve ve sebzeleriniz israf olmayacak. Şimdiden kolay gelsin!

Sonraki Haber