Dolara MB’den fren! Dolar kaç lira oldu? 23 Ekim 2024 döviz fiyatları

Dolar kuru yatay seyrine devam ediyor. Peki dolar neden hareket etmiyor? 23 Ekim 2024 dolar, Euro, İngiliz Sterlini ve İsviçre Frangı kaç liradan satılıyor?

Artan enflasyon endişesi TL'nin negatif getirisine yol açarken, dolar kurunun yükselişi sınırlı kaldı. Kapalıçarşı’da dolar, Euro bugün ne kadar oldu? Euro, dolar karşısında düşmeye devam ediyor. Dolar büyük paralar karşısında zirveye çıktı. Trump’ın başkanlığı kazanma ihtimali yükseldikçe dolar güç kazanıyor.

DOLARA FREN

Merkez Bankası, döviz kuru için frenleme moduna geçti. Rezervlerin beklenen artışa geçmemesi yeni bir hamleyi de beraberinde getirdi. Kurdaki istikrara yönelik olarak bu kez döviz satışı yerine döviz alımları yavaşlatıldı. MB, aylık ortalama 22.5 milyar dolar döviz alırken eylülde alım tutarını 10.6 milyar dolara, ekimde ise geçen cuma itibariyle 5.3 milyar dolara kadar yavaşlattı.

Enflasyon düşmediği için doların artış hızının Merkez Bankası tarafından yavaşlatıldığı belirtiliyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) eski başekonomisti Hakan Kara, "Enflasyon istenilen kadar düşmediği için Merkez Bankası son dönemde dolar kurundaki artışı çok sınırlı tutuyor." dedi.

Kapalıçarşı’da dolar 34,26 TL, Euro 37,04 TL, İngiliz Sterlini 44,35 TL ve İsviçre Frangı ise 39,49 TL’den satılıyor.

23 EKİM 2024 DÖVİZ KURLARI

AYDINLIK'IN NOTU: Görüşler tamamen şahsa aittir. Yatırım tavsiyesi değildir.

Sonraki Haber