Dolarda büyük plan! Dolar 55 lira... 16 Ağustos 2024 döviz kurları

Dolar kuru yükseliş hareketlerine devam ediyor. Dolar haftanın son gününde kaç para oldu? Dolar kaç para olacak? 16 Ağustos 2024 Dolar, Euro, İngiliz Sterlini, İsviçre Frangı ve diğer döviz kurlarında güncel rakamlar...

Dolarda baskı hafifledi ve kritik sınırın üstüne çıktı. Kapalıçarşı'da dolar 33,67 TL, Euro 36,93 TL, İngiliz Sterlini 43,19 TL, İsviçre Frangı ise 38,52 TL satış fiyatı ile güne başladı.

"Doları baskılamak için yöntemi bulmuşlar. Vatandaş ödemeye devam edecek" diyen Ekonomist Evren Devrim Zelyut baskı olmasa doların kaç lira olacağını açıklayarak sözlerine devam etti;

DOLARDA BÜYÜK PLAN

"Para miktarında artış var. Para miktarı artarsa enflasyon nasıl düşecek? Dolar da yükselmeye devam edecek. Hisse senetlerinde para çıkışı çok hızlı. Doların hızını düşürecek girişler sıkıntılı. Tefecilere çalışmaya devam ediyoruz. Muazzam bir faiz ödemesi var. Bizden alıyorlar. Esnafı, küçük işletmecileri yakalamışsınız vergiyi bizden alıyorsunuz. Bütçe açığını zamlarla kapatmaya çalışıyorsunuz. Bütün yük bizim üstümüzde... Enflasyon kurun yukarı gitmesi demek. Ama kurun yukarı gitmemesi içinde bir hile var. Dünyanın en yüksek faizi ile borç alınıyor. Tabelada dolar tatlı tatlı yukarı çıkıyor. Ama arka planda bizden milyarlar gidiyor. Biz fakirleşiyoruz... Gıda fiyatları daha çok yükselecek. Zamlar gelmeye devam edecek.

Yöntemi bulmuşlar. Borç alıyorlar dışardan borç parayla basıyor. O borcun faizini de bize ödetiyor. Kurun 70 lira 100 lira olması imkansız. Fiyatlar patlayacak ama kur uçmayacak. Ancak çılgın bir şekilde savaş durumunda bir şokta olabilir. Kur tutulacak. Baskı olmasa dolar 55 lira olur. Ancak çıkartmayacaklar. Borç alıp baskılayacaklar." ifadelerini kullandı.

Zelyut'un tahminine göre baskı olmasa 33 lira olan dolar kuru 22 TL birden artarak 55 lira olması gerekiyor.

16 AĞUSTOS 2024 DÖVİZ KURLARI

AYDINLIK'IN NOTU: Görüşler tamamen şahsa aittir. Yatırım tavsiyesi değildir.

Sonraki Haber