Domatesli milföy tart tarifi nasıl yapılır? Domatesli milföy tart tarifi...

Arkadaşlarınız milföylü domatesli tart tarifi için sıraya girecek. Küçük büyük herkesin afiyetle ve severek tüketeceği pratik ve leziz domatesli milföy tart yapmak için ihtiyacınız olan her şeyi yazımızda bulabilirsiniz...

Tam mevsiminde mis kokan domatesler fırında usul usul piştikçe lezzeti daha da çok ortaya çıkıyor. Bu fikirle nefis bir tart tarifi hazırladık, işte karşınızda domatesli milföy tart. Hamur işi tariflerinin en pratik hali milföy ile hazırladığımız bu leziz tart tarifi her öğünde afiyetle yenir.

Domatesin lezzetine bir de sarımsak eklenince tadında doyum olmayan, çıtır çıtır bir milföy tart oluyor. Dilerseniz renkli domateslerle görsel şölen tadında bir domatesli tartlar da hazırlayabilirsiniz. Bu tarifi mutlaka deneyin, afiyet olsun!

DOMATESLİ MİLFÖY TART TARİFİ İÇİN MALZEMELER

3 yaprak milföy hamuru(oda sıcaklığında bekletilmiş)

FIRINLANMIŞ DOMATES SOS İÇİN:

4 adet domates
1 baş sarımsak(küçük boy)
1 çay kaşığı tuz
1 tutam tane karabiber(öğütülmüş)
1 tutam kek
1/2 demet taze fesleğen

Üzeri İçin:

3 yemek kaşığı krem peynir
1 adet pembe domates(bütün dilimlenmiş)
8 adet cherry domates(ikiye bölünmüş)
6 adet kokteyl domates(ikiye bölünmüş)
1 tutam kekik
3-4 yaprak taze fesleğen(süslemek için)

DOMATESLİ MİLFÖY TART TARİFİ NASIL YAPILIR?

Domatesleri ve sarımsağı fırın kabına alıp üzerine zeytinyağını ve tuzu gezdirin.
200 derece fırında 20 dakika fırınlayın.
Piştikten sonra domateslerin kabuklarını soyup bir kaseye alın.
Bütün sarımsağı da elinizle sıkıp kaseye aktarın.
Üzerine tuz, karabiber, taze fesleğen ve kekikle tatlandırıp blenderdan geçirin.
Milföy hamurlarını birleştirin ve pişireceğiniz kalıp büyüklüğünde açın.
Hamuru kalıba yerleştirdikten sonra çatalla minik delikler açın, üzerine pişirme kağıdı ve ağırlık yerleştirip, 190 derecede 10 dakika ön pişirme yapın.
Ön pişirme yaptığınız hamurun tabanına krem peynir sürün.
Üzerine hazırladığınız domates sosu gezdirin ve domates dilimlerini dizin.
Üzerine kekik serpiştirip 185 derece fırında 20 dakika pişirin.
Oda sıcaklığında 10 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin. 

Kaynak: Yemek.com

Sonraki Haber