Kentsel dönüşüm desteği artırıldı

Kentsel dönüşümde kira yardımları artırıldı. Bakan Murat Kurum, Bakanlığın 400 bin lira olan kredi desteğini 600 bin liraya, 400 baz puan olan kredi faizi desteğini de 600 baz puana yükselttiklerini açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm destek ödemelerinde artışa gidildiğini belirterek, kira yardımlarının bin 150 liradan bin 500 liraya, 2000 liradan 2 bin 600 liraya çıkarıldığını duyurdu. Bakan Kurum, Esenler Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında tamamlanan birinci etap teslim töreninde yaptığı açıklamada, "60 bin konutluk projemizin ilk etapta 4 bin 941 konutunu başlattık. İnşallah Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle cuma günü 2 bin 30 anahtarımızı Esenlerli vatandaşımıza teslim edeceğiz. Kalan konutları da yıl sonuna kadar tamamlayıp etaplar halinde toplamda 4 bin 941 konutu Esenler'deki dönüşüm sürecinde kullanmaya devam edeceğiz. Ülkemizin deprem haritasına bakınca nüfusumuzun yüzde 71'i, topraklarımızın da yüzde 66'sı deprem riski taşıyor. Bu manada deprem değil, sağlıksız binalar vatandaşımızın canını alıyor, malına zarar veriyor." dedi.

350 BİN PROJE DEVAM EDİYOR

"Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde 2002'den bugüne kadar TOKİ eliyle 1 milyon 170 bin konutun dönüşümünü sosyal konut projelerimizle, içine yapılan 26 bin sosyal donatı ile yürütüyoruz. İnşallah eylülde Cumhurbaşkanımızın paylaşacağı Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini de yapacağız." bilgisini veren Kurum, şu anda 350 bin kentsel ve deprem dönüşüm projesinin devam ettiğini söyledi. Kurum, İstanbul ölçeğinde bugün 1.3 milyon dönüşmesi gereken yapı olduğunun bilgisini verdi.

29 PUANLIK İYİLEŞME OLDU

Kurum, “Esenler'e 2009'da depreme karşı dayanıksız yapı stoğu yüzde 86'ydı. Yapılan çalışmalarla ve ortaya koyulan irade çerçevesinde bugün bu oran yüzde 57'ye düşmüş durumda.” diye konuştu.

Bakan Kurum, kentsel dönüşümdeki destekleri kapsamında konut maliyetlerine ilişkin destek olabilmek amacıyla vatandaşlara Bakanlığın 600 bin liraya kadar kredi desteğinde, 600 baz puan destek sağlamış olacağını ifade ederek, “Daha önce 400 bin lira ve 400 baz puandı." ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber