Kıbrıs Belgeseli bugün Ulusal Kanal’da

Mehmet Yayınoğlu’nun yönettiği 'Dr. Ayten’in Tanıklığı ile Kıbrıs Meselesi' belgeseli bu akşam 20.00’da Ulusal Kanal’da yayınlanacak.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varoluş ve mücadele tarihinin Dr. Ayten Salih Berkalp’in tanıklığıyla anlatıldığı Kıbrıs Meselesi belgeseli 20.00’da Ulusal Kanal’da izleyenlerin karşısına çıkacak.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kadın kahramanı, hekim, sporcu Dr. Ayten Salih Berkalp’in yaşamını ve yaşamıyla iç içe geçen tarihsel olaylar, Dr. Ayten Salih Berkalp’in bizzat tanıklığıyla izleyenlere aktarılıyor.

Belgesel aynı zamanda 1950’lerden 1974’e Kıbrıs Türk'ünün uğradığı katliamlar karşısında Türk Mukavemet Teşkilatı örgütlenmesini, mücadele hikâyesini konu alıyor.

KATLİAMLARA KARŞI SAVUNMA VE MÜCADELE

Ulusal Kanal’da yayınlanacak belgesel kahraman bir kadın doktorun hekim olarak hizmet verdiği Kıbrıs’ta EOKA ve Rum yönetiminin katliamlarına karşı hayatta kalma mücadelesine yer veriyor.

Türkiye’de rahat bir yaşam sürmek varken Rumların kanlı baskısına karşı mücadele etmeyi seçen Dr. Ayten Salih Berkalp’in tanıklığı Yunan, Rum, İngilizlerin karşı tarih yazımına karşı duruyor ve Kıbrıs meselesinin gerçek yüzünü gözler önüne seriyor.

Gazeteciler Cemiyeti Basın Evi’nde düzenlenen gösterimde konuşan yönetmen Mehmet Yayınoğlu, Dr. Ayten Salih Berkalp’i “Vatanına tutkuyla bağlı bir mücahit, yeminine sadık bir hekim, sahalara aşık bir sporcu” olarak tanıtıyor.

ULUSAL KANAL TARİHE NOT DÜŞÜYOR

Gerçek milliyetçiliğin, varoluş mücadelesiyle katliamlara karşı direnişin gün yüzüne çıktığı belgesel bugün 20.00’da Ulusal Kanal’da yayınlanacak.

Sonraki Haber