DSÖ uyardı: Kuş gribi virüsü can almaya devam ediyor!

Dünya Sağlık Örgütü tarafından, kuş gribi konusunda bir uyarı yayınlandı. 15 yaşındaki bir kız, kuş gribi nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından yapılan uyarıda, kuş gribi virüsünün H5N1 türüne dikkat çekildi.

Dünya Sağlık Örgütü, ölümcül kuş gribi konusunda bir uyarı daha yayınladı. Kamboçya'da 15 yaşındaki bir genç, virüs nedeniyle hayatını kaybederken, DSÖ yetkilileri tarafından, hastanın semptomlar göstermeye başlamasından beş gün önce köyde "ölü kümes hayvanları" görüldüğüne dair raporlar olduğunu belirtti.

DSÖ UYARMAYA DEVAM EDİYOR

KUŞ GRİBİ VİRÜSÜ CAN ALDI

Son yıllarda dünya genelinde kuş gribi virüsünün H5N1 türü yaygınlaşırken, Kamboçya'da 10 yeni vakaya rastlandı. Daily Star'a göre, 10 vakadan biri olan 15 yaşındaki genç, hastaneye kaldırıldıktan sadece üç gün sonra hayatını kaybetti. 15 yaşındaki kızın altta yatan herhangi bir tıbbi rahatsızlığı olmadığı belirtildi.

'YEMEK HAZIRLARKEN TAVUĞA MARUZ KALMIŞ OLABİLİR'

Genç kızın hastalığın 11 Ağustos'ta ateşle başladığı, altı gün sonra şiddetli akut solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle hastaneye kaldırıldığı ve daha sonra ateş, öksürük, boğaz ağrısı ve nefes alma sorunlarına dönüşmesi üzerine tedaviye yardımcı olması için kendisine ilaç verildiği bildirildi. Ancak 15 yaşındaki genç kız üç gün sonra hayatını kaybetti.

DSÖ yetkilileri, hastanın semptomlar göstermeye başlamasından beş gün önce köyde "ölü kümes hayvanları" görüldüğüne dair raporlar olduğunu ve hastanın ailesine tüketmeleri için bu tavuklardan bazılarının verildiğini, kızın da yemek hazırlarken tavuğa maruz kaldığını düşündüklerini ifade etti.

Kamboçya'da 2024 yılında kuş gribi nedeniyle 43 ölümün gerçekleştiği ve ölüm oranının %59.7 olduğu belirtildi.

Sonraki Haber