DSÖ'nün 'pandemi potansiyeli olan virüsler' listesi güncellendi!

Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) "pandemi potansiyeli olan" virüsler listesine Kara Veba, Kuş Gribi ve Maymun Çiçeği hastalığı da eklendi.

Kara Veba, Kuş Gribi ve Maymun Çiçeği hastalığı, uzmanların endişe duyduğu "pandemi potansiyeli olan" virüsler listesine eklendi.

3 HASTALIK 'PANDEMİ POTANSİYELİ OLAN' VİRÜSLER LİSTESİNDE

Daily Star'ın haberine göre, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) listesinde yapılan ilk büyük değişiklikte, uzmanlar ekibinden oluşan bir panel, 2020'deki Covid-19 pandemisinden bu yana ilk kez üç ölümcül hastalığı öncelikli virüsler listesine ekledi. Bu üç virüs, Zika, sarı humma ve kuş gribinin yanı sıra, geyik farelerinden insanlara sıçrayan ve Amerika Birleşik Devletleri'nde %30'luk tüyler ürpertici bir ölüm oranına sahip olan Sin Nombre virüsü gibi daha az bilinen ölümcül virüslere de eşlik ediyor. Kolera, veba ve salmonella gibi daha yaygın olarak bilinen virüsler de listede yer alıyor.

Temmuz sonunda Brezilya'da düzenlenen Küresel Pandemiye Hazırlık Zirvesi'nde DSÖ'den Dr. Ana Maria Henao-Restrepo şu açıklamayı yaptı:

"Bugün algıladığımız pandemik tehdit potansiyelinden bağımsız olarak, artık tüm virüs familyalarında araştırma yapılmasını teşvik ediyoruz. Çünkü bugün algıladığımız pandemik tehdit potansiyeli bugün sahip olduğumuz verilere ve bilgiye dayanıyor."

Sonraki Haber