Dünya şehit Nasrallah’a ağlarken onlar açıklama bile yapmadı… CHP, MHP, İYİ Parti ve DEVA sessiz kaldı

Dünya mazlumları Hizbullah Lideri Nasrallah’ın şehit düşmesine ağlarken, CHP’nin gündemi genel merkezin kedisiydi. MHP, İYİ Parti, DEVA Partisi de İsrail’in Lübnan saldırıları karşısında sessiz kaldı.

Hizbullah Lideri Seyit Hasan Nasrallah’ın İsrail tarafından şehit edilmesi dünyanın ve Türkiye’nin gündemi oldu. Siyasi partiler ve kitle örgütleri ardı ardına açıklamalar yaptı. İlk taziye Vatan Partisi’nden geldi. Vatan Partisi, Nasrallah’ın “Tüm mazlumların şehidi” olduğunu vurguladı. Saadet Partisi de Nasrallah’ı savunan bir çizgi takınırken Türkiye Komünist Partisi de başsağlığı diledi. AK Parti’den cılız mesajlar verilirken; CHP, MHP, İYİ Parti ve DEVA Partisi’nin sessizliği dikkat çekti.

‘RUHLARI SİYONİZMLE BERABER’

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, önceki gün, “Lübnan Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah, ABD-İsrail’e karşı mücadele eden bütün insanlığın şehididir. İsrail savaşı kaybediyor. Hizbullah’ın açıklamasında da olduğu gibi, fedakarlıklarla ve şehitlerle dolu yolculuk devam edecektir ve sonunda büyük zaferlere ulaşılacaktır. Savaşı ölmekten korkmayanlar kazanır ve kazanıyor.” demişti. Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı da “Hasan Nasrallah hepimizin şehididir. İsrail'in suikastları direnişi kıramaz. Heniyye'yi şehit ettiler, Nasrallah'ı şehit ettiler, 41 bin insanımızı şehit ettiler yine başaramadılar. Lübnan halkına ve bütün insanlığa baş sağlığı diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bursalı, Nasrallah’ın şehit edilmesine sevinen hükümet destekçisi kimi isimlere ise şöyle tepki gösterdi: “Nasrallah'ın şehit edilmesine ve İsrail suikastlarına sevinen mezhepçiler ABD-İsrail'in Türkiye'deki piyonlarıdır. İç cepheyi bölmek, Türkiye'nin potansiyel müttefiklerini dinamitlemek için görevlidirler. Sözde İsrail karşıtlıkları da edebiyattır. Kalpleri Türkiye ile değil, ruhları İsrail siyonizmiyle beraberdir.”

AK PARTİ’DEN CILIZ MESAJLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan halkına başsağlığı dilediği konuşmasında Hizbullah ve Nasrallah’ın adını anmamıştı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve Türkiye-Lübnan Dostluk Grubu Başkanı Mehmet Sait Yaz’dan da açıklamalar geldi. Kurtulmuş, “Lübnanlı dini lider ve Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın İsrail tarafından suikastle hedef alınması, yalnızca Filistin halkına karşı değil, tüm bölge halklarına karşı yıllardır süregelen işgal, imha ve ilhak politikasının vahim bir sonucudur. Filistin davası uğruna canını veren tüm şehitleri, Hasan Nasrallah’ın şahsında bir kez daha rahmetle anarken, Lübnan halkına ve tüm Filistin dostlarına başsağlığı diliyorum.” cümlelerini kurdu.

Mehmet Sait Yaz da şunları söyledi: “Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah'ın İsrail tarafından vahşice şehit edilmesini nefretle lanetliyorum. Şehidin 32 yıllık mücadele hayatı, direniş cephesine nasıl hayat verdiyse, vefatı da direniş cephesini daha da güçlendirecektir. İsrail şunu bilmelidir ki, şehadete aşık olan bir milleti ölüm asla korkutamaz.”

CHP’NİN GÜNDEMİ ŞERO

CHP, MHP, İYİ Parti, DEVA Partisi ise Nasrallah’ın şehit olması ve İsrail’in Lübnan saldırılarına dair herhangi bir açıklama yapılmadı. CHP’nin gündeminin genel merkezin Şero isimli kedisinin hayatını kaybetmesi olduğu görüldü. Türkiye Komunist Partisi ise “İsrail Filistin, Lübnan ve Suriye’de yaptıklarının hesabını verecek. Nasrallah ve birçok direnişçinin öldürülmesi İsrail devletinin yenilmezliğinin değil, alçaklığının kanıtıdır.” değerlendirmesini yaptı.

Saadet Partisi Genel Başkanvekili Mahmut Arıkan da sosyal medya hesabından şöyle yazdı: “Siyonist İsrail'in saldırıları sonucu şehit olan Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah'a Allah'tan rahmet; dost ve kardeş Lübnan halkına başsağlığı diliyorum. Aylardır devam eden soykırım, on binlerce mazlumu canından etti. Tüm savaş suçlarına ve soykırıma rağmen siyonizme karşı çıkmayan herkes bu katliama ortaktır. Filistin davası şahısların üstündedir ve 76 yıldır yıkılmayan bir kaledir. Öldürmekle kazandık sananlar ve onların işbirlikleri dün kaybettiği gibi bugün de ve yarın da kaybedeceklerdir.”

Sonraki Haber