Dünyaca ünlü dergi Forbes 24 şehri listesine aldı: İstanbul da var! Mutlaka gezilecek 24 yer

Dünyadaki prestijli dergilerden birisi olan Forbes dergisi, 2024 yılı için 24 şehirlik bir liste hazırladı. Listede Türkiye'den İstanbul da yer aldı. İşte Forbes dergisine göre 2024 yılında mutlaka gezilecek 24 yer.

Dünyanın saygın dergilerinden birisi olan Forbes, 2024 yılı için seyahat rehberi hazırladı. Forbes'ın hazırladığı liste spordan, sanattan, yemekten ve maceradan hoşlanan herkesi yakından ilgilendiriyor. Derginin 2024 yılı için hazırladığı 24 yer arasında Türkiye'den İstanbul da yer aldı.

2024 YILINDA MUTLAKA GEZİLECEK 24 YER

İşte Forbes Seyahat Rehberi'nin 2024 yılına özel hazırladığı 24 şehirlik seyahat listesi:

Üç Cayman Adası'nın en büyüğü ve bölgenin başkenti George Town'un bulunduğu yer olan Grand Cayman, Seven Mile Plajı ve mutfağıyla ünlüdür. Grand Cayman Ada gezisi sevenler için güzel bir seçenek olarak listede yerini alıyor.

PARİS

Tarihiyle, sokaklarıyla, binalarıyla Avrupa'nın büyülü ve görkemli başkenti Paris Forbes'ın listesinde yerini aldı. Özellikle kültür meraklıları Paris'te pek çok müzeyi gezebilir. Adı devrimlerle ve isyanlarla anılan sokakların atmosferine kapılmamak elde değil.

Doğu Afrika'da bulunan Ruanda özellikle doğa meraklıları için iyi bir alternatif. Primatolog Dian Fossey'in meşhur ettiği goril gezilerine katılabilir, harika yemeklerinden tadabilir ve cömert, güleryüzlü insanlarla tanışabilirsiniz. Ruanda, maceraseverler için iyi bir seyahat noktası.

Adı büyük organizasyonlarla ve gece yaşamıyla anılan Las Vegas'ta Formula 1 yarışını izleyebilir, konserlere ve yarışmalara katılabilirsiniz. Forbes'ın listesinde yer alan Las Vegas, özellikle dinamik bir tatil ya da seyahat isteyenler için ilginç bir seçenek.

PORTO

UNESCO dünya mirası alan Portekiz'in kıyı kesiminde yer alan başkent Porto, Forbes Rehberinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken Avrupa şehirleri arasında yer alıyor. Ayrıca Porto'nun harika lezzetlerinden de tatmak mümkün.

KAHİRE

Kültürün, medeniyetin doğduğu ve geliştiği topraklardan birisi olan Mısır'ın başkenti Kahire özellikle tarih ve kültür meraklılarının mutlaka gezip görmesi gereken bir yer. Bilim, Felsefe ve matematiğin geliştiği yer olan Kahire, Forbes'ın 24 şehirlik listesinde yerini aldı.

MAUİ

Hawaii Takımadaları içinde bulunan Maui ikinci büyük adadır. Yaşanan feci orman yangının ardından ada adeta yeniden dirildi. Restoranlar yeniden açıldı. Mağazalar yine müşterilerini ağırlıyor. Havaalanı pistleri doluyor.

SAN DİEGO-TİJUANA

Kuzey Amerika kıyı şehirleri olan San Diego-Tijuana bölgesi Dünya Tasarım Örgütü tarafından 2024 Dünya Tasarım Başkenti seçildi.

KO SAMUİ

HBO'nun hit programıyla adını duyuran KO Samui turizmin gözde noktalarından biri haline geldi.

Tayland Körfezi'nde yer alan bu ada, gezginlerin merak ettiği yerlerden.

HALİFAX, KANADA

Kanada'da Atlantik'in deniz yaşamı içerisinde eşsiz görüntüleri görmek için Halifax iyi bir seçenek olarak Forbes listesine adını yazdırdı.

Atlantik’in deniz yaşamının muhteşem bir fotoğrafı olan Halifax için sonsuza kadar özel bir yere sahip olacaksınız.

MONTANA

ABD'nin Kuzeybatısında yer alan Montana'da lüksün yeni doruklarına tırmanabilirsiniz. Özellikle maceraseverler ve kayakçılar için eşsiz yerlerden birisi olan Montana Forbes listesinde 2024 yılı için önerilen yerler arasında.

PHOENİX

ABD'nin en büyük 5. şehri olan Phoenix bir dönem yerlilerin yaşamına tanıklık etmişti.

Phoenix çevresinde eski bir vodvil mekânı olan Orpheum Theatre, ile tam anlamıyla geleceğe doğru ilerliyor.

DOMİNİK CUMHURİYETİ

Karayipler'de yer alan Dominik Cumhuriyeti Türkiye'de Acun Ilıcalı'nın Survivor programıyla tanındı. Karayip Turizm Örgütü'ne göre Dominik Cumhuriyeti Karayipler içinde en popüler yerdi.

İZLANDA

Doğa tutkunları için en ilginç yerlerden birisi de İzlanda. Kuzey ışıkları karşısında gözlerinin kamaşmasını isteyenler için İzlanda en doğru seçenek.

İSTANBUL

Dünyanın kalbinin attığı yerlerden birisi olan İstanbul, Forbes listesindeki yerini aldı. Eskiyle yeninin karıştığı yer olan medeniyetler köprüsünde Galataport, artık Türkiye'nin ilk çağdaş sanat müzesi, hareketli restoranları ve butikleriyle yolcu gemisiyle gelen ziyaretçilerini ağırlıyor. İstanbul, kültür, tarih, yemek meraklıları için eşsiz seçeneklerden birisi.

TOKYO

Dünyanın en büyük şehrinde, bir şekilde büyümeye devam eden, geleneksel Japon bahçeleri , Asya'nın en iyi restoranlarından bazıları , bir dizi kiraz çiçeği festivali gibi sonsuz sayıda ilgi çekici yer bulunmaktadır.

DALLAS

Tam güneş tutulması 8 Nisan'da Kuzey Amerika'yı saracak ve Dallas, yoluna çıkan en büyük şehir olacak.

SUUDİ ARABİSTAN

Suudi'nin batı kıyısındaki 90'dan fazla el değmemiş adaya yenileyici turizm getirmeyi amaçlıyor.

HİNDİSTAN

Asya'da medeniyet merkezlerinden birisi de Hindistan. Forbes'ın 24 yer listesinde bulunan Hindistan'da hem tarihi, kültürel geziler yapabilir hem de doğanın ortasında kendinizi keşfedebilirsiniz.

Yapılacaklar listesine layık bir safari için tek yer Botsvana ve Tanzanya değil. Kuzey Hindistan'da, arazinin yüzde 65'ini ormanların kapladığı, 12 milli park ve yaban hayatı koruma alanının bulunduğu bir eyalet olan Uttarakhand'a yolculuk edebilirsiniz.

PERU

Güney Amerika pek çok gezginin dikkatini çekmeye devam ediyor. Tarihi And Dağları doğal güzelliğiyle de seyahat meraklılarını cezbediyor.

PALAU

Filipinler ve Guam arasında yüzen Palau, tertemiz suları ve yeşilliklerle dolu kireçtaşı adalarıyla keşfedilmemiş bir mücevher olmaya devam ediyor.

SEUL

Son dönemde özellikle K-Pop, sokak lezzetleri ve gece yaşamıyla dikkat çeken Seul, Kore kültürüne merak duyanların mutlaka gezip görmesi gereken bir yer.

ST. MARTİN

"Dost Ada" lakaplı St. Martin'in 35 mil karelik alanı Fransızlar ve Hollandalılar arasında bölünmüş olup herkesi kucaklayan eklektik bir kültür yaratmaktadır.

VİETNAM

Bölgesel bir sahil olan Vietnam'ın en büyük adası, balıkçı köyleri ve sıkışık olmayan yollardan geçen ineklerle rustik bir his veriyor.

Sonraki Haber