Dünya gözünü İstanbul'a dikti! Kıtalararası triatlon nefes kesen mücadelelere sahne oldu

İstanbul'da düzenlenen dünyanın ilk kıtalararası triatlonu Oral-B Challenge İstanbul, dünyanın dört bir yanındaki sporseverler tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi. Milli sporcumuz Yusuf Dikeç ve oyuncu Yağmur Tanrısevsin'in katılım sağladığı triatlonda 680 triatlet ter döktü.

Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde Herkes İçin Spor Federasyonu, Türkiye Triatlon Federasyonu ve Challenge Family iş birliği ile Beykoz'da düzenlenen Oral-B Challenge İstanbul trioatlonu, 680 triatletin katılımıyla iki yaka arasında gerçekleşti.

Ağız sağlığı ürünleri markası Oral-B sponsorluğunda düzenlenen ve 2024 Paris Olimpiyatları'ndan dünyaca üne ulaşan milli sporcumuz Yusuf Dikeç ile oyuncu Yağmur Tanrısevsin'in yüzü olduğu triatlon, Dikeç ve Tanrisevsin'in Dikeç'in ikonikleşen pozunu vermesi ile başladı. Sporcular ilk etap olarak İstanbul Boğazı'nda 2 bin 300 metrelik yüzme parkurunu tamamladılar. Ardından Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün de içinde bulunduğu güzergahta 40 kilometre pedal çeviren sporcular, triatlonun final etabını Küçüksu-Çubuklu arasında 10 kilometre koşarak tamamladı.

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, Avrupa Triatlon Federasyonu Başkanı Renato Bertrandi, Avrupa Triatlon Federasyonu CEO’su Michele Tiozzo, Asya Triatlon Birliği Teknik Kurul Başkanı Sarita T. Zafra ve Challenge CEO’su Jort Vlam'ın da katılım sağladığı etkinlik, dünyanın dört bir yanından büyük ilgi gördü.

Heyecan dolu triatlonda genel klasman kadınlar sıralamasında Ece Calp 2:17:20'lik derecesiyle birinci olurken, İpek Öztosun 2:19:08’lik derecesiyle ikinci ve Zeren Yılmazkaraosmanoğlu 2:37:42’lik derecesiyle üçüncü oldu. Erkekler katogorisinde ise Behzad Nobaripur 2:00:48’lik performansıyla birinci olurken, Bahadır Tama 2:01:38’lik derecesiyle ikinci ve Dominik Dubej 2:05:41’lik derecesiyle üçüncü oldu.

Oral-B Challenge İstanbul trioatlonunda her üç yaş kategorisinde ilk üçlük dereceye giren sporcular, Challenge tarafından Slovakya’da düzenlenen, markanın orta mesafe amiral gemisi yarışmasına da katılma hakkı kazandı.

TURNAOĞLU: SPORUN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜNE İNANIYORUZ

P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu verdiği demeçte, “Toplumsal kalkınmayı desteklemek bizim iş yapma tarzımızın ayrılmaz bir parçası. Sporun iyileştirici ve dönüştürücü gücüne inanıyoruz. Oral-B Challenge İstanbul çok değerli bir etkenlik ve triatlonun Türkiye’de gerçekleşmesini sağlayan Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Osman Aşkın Bak’a, onun nezdinde tüm bakanlık teşkilatına ve Sayın Bayram Yalçınkaya’ya, organizasyona ev sahipliği yaptığı için de Beykoz Belediye Başkanı Sayın Alaattin Köseler’e teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

'DÜNYANIN GÖZÜ ÜZERİMİZDE'

Challenge İstanbul'un dünyada bir ilke imza attığına değinen Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya ise, “Challenge İstanbul, dünyanın ilk ve tek kıtalararası triatlon organizasyonu. Asya ve Avrupa'da eş zamanlı yapılan bir yarış. Bu yönüyle dünya triatlon kamuoyunun da dikkatini çekiyor. Yine büyük ilgi gören coşkulu bir organizasyon oldu. Bu organizasyonda emeği geçen tüm belediye çalışanlarına, federasyon çalışanlarına, P&G ve ORAL-B çalışanlarına katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Umarım her geçen sene triatlonun gelişimine ciddi katkılar vererek devam edeceğiz” diye konuştu.

Sonraki Haber