Dünyada bu kurabiye tarifinden daha kolayı yok! Evde azıcık irmik varsa hemen deneyin...
Bu kurabiye kadar basiti ve lezzetlisi yok. Yalnızca azıcık irmiğiniz varsa çıtır çıtır ağızda dağılan ve yalnızca 10 dakikada hazır olan bu kurabiye tarifini muhakkak denemelisiniz. İşte karşınızda irmikli kurabiye tarifi...
Çay saatleri için hem pratik hem de lezzetli bir kurabiye tarifi arıyorsanız doğru adrestesiniz. Bugün sizlerle paylaşacağımız irmikli kurabiye tarifi, iddia ediyoruz özel günlerinizin de vazgeçilmezi olacak. Ağızda dağılan hamuru, irmikten gelen çıtırtısı ile damak çatlatan bu kurabiyeyi tadan bir kez daha yemek isteyecek. İşte karşınızda çıtırtısı ile düşman çatlatan irmikli kurabiye tarifi...
İRMİKLİ KURABİYE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
9 yemek kaşığı tereyağı
1/4 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı toz şeker
1 tane yumurta
Yarım su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Üzeri İçin:
1 kase irmik
İRMİKLİ KURABİYE NASIL YAPILIR?
1) Sıvı yağ, yumurta, toz şeker ve tereyağını derin bir kaba alın. Malzemeleri tamamen karışana kadar çırpın. Tereyağının oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
2) Çırptığınız malzemelerin içine irmik, şekerli vanilin, kabartma tozu ve unu ilave edin.
3) Homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Ardından ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.
4) Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinizde yuvarlayın. Kurabiyelerin üst kısmını irmiğe bulayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
5) Kurabiyeleri önceden ısıttığınız 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.
İşte irmikli kurabiye yapmak bu kadar basit! Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun...