Dünyanın en nadir Pokemon kartlarından biri! 12 milyon liraya satıldı

Dünyanın en nadir 39 Pokemon kartından biri olan ve oyunun kurucusunun imzasını taşıyan Pokemon kartı, New York'ta çıkarıldığı açık artırmada tam 12 milyon liraya alıcısını buldu.

Dünyanın en nadir bulunan ve en çok rağbet gören Pokemon kartlarından biri Salı günü New York'ta düzenlenen Sotheby's müzayedesinde 360.000 dolara (12.295.296,00 Türk Lirası) satıldı.

DÜNYANIN EN NADİR 39 POKEMON KARTINDAN BİRİYDİ

12 MİLYON LİRAYA SATILDI

Kyodo News'in haberine göre, serinin ikonik çizgi film karakteri Pikachu'yu tasvir eden 1998 tarihli Japon "Pokemon Illustrator" holografik kartı, sadece 39 resmi kopyadan biri olma özelliğini taşıyor. Sotheby's'den yapılan açıklamada, bu kez açık artırmaya çıkarılan kartın, ticari kart oyununun üç kurucusundan biri olan Takumi Akabane tarafından imzalandığı bilinen tek kart olduğu da belirtildi. Satıcı ve kazanan teklif sahibi açıklanmadı. Kartlar, Japon CoroCoro Comic dergisi tarafından 1998 yılında düzenlenen bir çizim yarışmasının kazananlarına ödül olarak verilmişti.

En iyi korunmuş kart olarak kabul edilen kartlardan biri 2021 yılında 5.275.000 dolara satın alınmış ve ertesi yıl Guinness Dünya Rekorları tarafından en pahalı Pokemon kartı olarak tanınmıştı.

Sonraki Haber