Dünyanın en uzun yaşayan insanları bu çorbayı içiyor! İşte uzun yaşamın sırrı olan çorba

Uzun yaşamın sırrı, bir kase çorbada saklı olabilir. Guinness Rekorlar kitabına 'dünyanın en yaşlı kardeşleri' olarak giren Melis kardeşler, uzun yaşamlarının sırrının bir kase çorbada saklı olduğunu söylüyorlar.

Uzun bir yaşamın sırrını arayanların ille de yaşam iksiri aramalarına gerek yok, çünkü bu güç basit bir kase çorbada yatıyor olabilir. The Mirror'a konuşan, 2012 yılında Guinness Dünya Rekorları komitesi tarafından toplam yaş bakımından dünyanın en yaşlı kardeşleri olarak adlandırılan Melis kardeşlere göre, uzun yaşamın sırrı bir kase çorbada saklı.

Melis kardeşe göre, Sardunya Minestrone (bir tür sebzeli ve etli İtalyan çorbası) içmeleri bu yaşlarına ulaşmalarına yardımcı oldu. En büyük kardeş Consolata Melis, rekoru kırdıktan kısa bir süre sonra 105. yaş gününü kutlarken, ailenin en küçüğü Mafalda o sırada 78 yaşındaydı. Sardunya Minestrone, sakinlerinin uzun ve sağlıklı yaşamlarıyla bilinen bir İtalyan adası olan Sardunya'da uzun ömürlü birçok ailenin diyetinde temel bir öğün olarak biliniyor.

İŞTE O SAĞLIK DEPOSU ÇORBA

MALZEMELER

Yarım fincan kurutulmuş soyulmuş bakla
Yarım fincan kurutulmuş kızılcık fasulyesi
Yarım su bardağı kuru nohut
7 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 orta boy sarı veya beyaz soğan
2 orta boy havuç
2 orta boy kereviz sapı, doğranmış
2 çay kaşığı kıyılmış sarımsak
4 domatesin rendesi
3 orta boy sarı patates
Yarım su bardağı doğranmış maydonoz ve fesleğen
2⁄3 fincan Sardunya fregulası (kuskus da kullanılabilir)
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

YAPILIŞI

1. Bakla, kızılcık fasulyesi ve nohutu geniş bir kapta en az 8 saat veya 16 saate kadar (yani bir gece boyunca) suda bekletin. Lavaboya yerleştirilmiş bir kevgirde süzün. İyice durulayın.
2. 3 yemek kaşığı zeytinyağını büyük bir çorba tenceresine ekleyin. Soğan, havuç ve kerevizi ekleyin; sık sık karıştırarak yumuşayana ancak kızarmayana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Sarımsağı ekleyin ve kokusu çıkana kadar yaklaşık 20 saniye pişirin.
3. Domates, patates, rezene, maydanoz ve fesleğenin yanı sıra süzülmüş fasulye ve nohutu karıştırın.
4. 6 ila 8 bardak arası su ekleyin.
5. Ateşi yükseltin ve tam kaynama noktasına getirin. Ateşi kısın ve fasulyeler yumuşayana kadar, karışım çok koyulaşırsa gerekirse biraz daha su ekleyerek, yaklaşık 1 saat, üstü açık olarak yavaşça pişirin.
6. Makarna (Kuskus), tuz ve karabiberi ekleyin. Çorba çok kuru görünüyorsa 2 su bardağı kadar su ekleyin. Makarna yumuşayana kadar, yaklaşık 10 dakika, üstü açık olarak kaynamaya devam edin.
7. Servis kaselerimizin her birine 1 yemek kaşığı zeytinyağı dökün. Çorbayı kaselere paylaştırın. Tercihinize göre kaşar peyniri rendeleyebilirsiniz.

İpucu: Kabak, lahana, yeşil fasulye ve karnabahar veya brokoli gibi bahçeden veya pazardan aldığınız diğer taze sebzeleri ekleyebilirsiniz.

İpucu: Daha güçlü bir domates tadı mı istiyorsunuz? Bir ya da iki çorba kaşığı domates salçası ekleyebilirsiniz.

Sonraki Haber