Dursun Özbek, Aydınlık’ın sorusunu yanıtladı, Ali Koç’a seslendi: Seni kim şampiyon yapmayacak

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Ali Koç’un mağduriyet yaratmaya çalıştığını belirterek, ‘Ali Koç 5-6 senedir başkan. Ali Koç’un ne demek istediği beli değil. Kim seni şampiyon yapmayacak? Federasyon mu, MHK mi? Başkaları mı? Biraz daha net olmalı’ dedi

Galatasaray Kulübü, Başkan Dursun Özbek liderliğinde, 2. Başkan Metin Öztürk ve Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur'un da katıldığı bir basın toplantısı düzenledi. Sivasspor maçında yaşananlardan sonra yapılan toplantı Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park’ta düzenlendi. Toplantıda Aydınlık Gazetesi’nin sorusunu yanıtlayan Başkan Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un, "Ben başkanken Fenerbahçe'yi şampiyon yapmayacaklar" sözüne Özbek, ‘’Ali Koç 5-6 senedir başkan. Mehmet Büyükekşi 5-6 senedir mi TFF’nin başkanı? Ali Koç’un ne demek istediği beli değil. Kim seni şampiyon yapmayacak? Federasyon mu, MHK mi? Başkaları mı? Ali Koç başkanken, 4-5 federasyon değişmiş. Hepsi mi böyle istiyordu? Sayın Ali Koç’un biraz daha net olması lazım. Bu ifadenin mağduriyet yaratmaktan başka anlamı yok. Bunu sık sık yapıyorlar. Avantaj sağlamak için yapılan bir açıklama.” dedi. Özbek toplantıda şu açıklamaları yaptı: "Sahada kalmak ve orada kazanmak istiyoruz. Planlı şekilde sahanın dışına çekmeye çalışıyorlar. Zorbay Küçük'ün yönettiği maçlarda değerli rakibimiz Fenerbahçe'nin puan ortalaması 2.36, Galatasaray'ın 1.75. Daha önceki şikayetlerimizde de yer aldı. Antalyaspor maçında Muslera'nın ayağına basıldı ama görmedi. Geçtiğimiz sene kaptanımız Kerem'e kullandığı kelimeler de nezaket dışıydı. VAR hakemi Alper Ulusoy, ilk ve tek 6 saniye kuralını Galatasaray'a uygulayan hakem. Zorbay Küçük ve Alper Ulusoy'a soruyorum, Galatasaray'dan ne istiyorsunuz? Bu seviyede standartsızlıklara neden göz yumuyorsunuz ve peşinden gidiyorsunuz diye soruyorum. Bunları hakem hatası deyip geçiştirmeyi bize kimse dayatamaz."

KİMSE BİZİM SABRIMIZI SINAMASIN

"Biz spor müsabakası, yarış içindeyiz. Karşılıklı münakaşa içinde değiliz. Kimse sabrımızı denemeye kalkmasın. Yapılan hatalarla ilgili yorumlar yaptık. Futbolu kavga ortamına, söz düellosuna taşımak değil. Sabrımızı denemek isteyenler var. Bu itibarla kimse bizim sabrımızı sınamasın."

SPORCULARA BİR KURUŞ BORCUMUZ YOK

"Galatasaray Spor Kulübü'nün ne amatör şubelerde ne de profesyonel takımlarda kimseye bir kuruş borcu yoktur. Galatasaray'da kaos varmış gibi etkilemeye çalışıyorlar. Galatasaray Başkanı olarak görevim varsa görevim bunu çözmektir. Bizim olduğumuz yerde kimse bunları Galatasaray'a yakıştıramaz ve bunları konuşamaz. Seçim 2024 mayısta. Bizim gündemimizde 2024 mayıstaki şampiyonluk var.’’

YİNE BİZ ŞAMPİYON OLACAĞIZ

"Geçen sene daha zor koşullarda şampiyon olduk. Taraftarı, yöneticisi futbolcusuyla yine aynısını yapacağız. Kenetlenerek şampiyon olacağız. Birlikte olmamız, kenetlenmemiz şampiyonluğa giden yoldaki en büyük şey olacak. Her gün bizden bir parça koparmaya çalışıyorlar. Bizi birbirimize düşürmeye çalışmaktan başka bir şey değil bu. Er meydanında Galatasaray her zaman başarılı. Bu algı, bizi yıpratma çalışmalara karşı dimdik duracağız ve yine biz şampiyon olacağız."

ARABİSTAN’I İSTEMEDİK

Özbek, Suudi Arabistan’da oynanması planlanan ancak iptal olan derbiyle ile ilgili konuştu. Özbek, "Süper Kupa'nın Suudi Arabistan'da oynanması fikri Ağustos 2023'e kadar gidiyor. Galatasaray, 17 Kasım 2023'te federasyona yazdığı mektupta kupanın Türkiye'de oynanması gerektiğini belirtti. Sayın Büyükekşi ve çalışanlarına bunu ilettik. Alınan karara biz de uymak zorundaydık. Orada gelişen olaylar, gelişmeler maçın iptaline kadar geldi. Sonrasında çıkan gelişmeler ne bizim ne de Ali Koç isteyeceği olaylardı. Galatasaray olarak bizim üzüntümüz maçın karşılaşma olmaktan çıkması ve siyasi boyuta taşınması.’’ dedi.

TİMUR: KIRGINLIK YOK

Toplantıda konuşan Erden Timur, "Konuşsan suç konuşmasan suç gibi bir şey oluyor. Hakemlerle ilgili kulübümüzü temsilen 3 kez konuştum. Bundan 2 ay önce ekrana çıkıp neler yapılması gerektiğini söyledim. Kırgınlık yok. Geçtiğimiz sene de 3 kez konuştum. Kenetleneceğiz. Başkanımız liderliğinde elimizden geleni yapacağız. Daha çok iletişim kurmak gerekiyorsa yapacağız. Bizim iki tane görevimiz var. Galatasaray'ın hakkını savunmak. 15-16 yaşlarında insanlar var. Yanlış yönlendirmememiz gerekiyor. Buradaki tek gaye, bu işi birlikte çözeceğiz. Eleştirmek çok kolay. Mayıs ayı için gündemimiz tek gündemimiz şampiyon olmak."

Sonraki Haber