Düzce’de Tarım Sokağı

Düzce'de kamu kurumları ve kooperatiflerin işbirliğiyle kadın girişimcilerin ürünlerinin sergilendiği "Tarım Sokağı" açıldı. Etkinlik kapsamında üretime destek atölyesi de açıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Düzce Üniversitesi, Düzce Kent Konseyi ve kadın girişimcilere yönelik faaliyet gösteren kooperatiflerin işbirliğiyle Cedidiye Meydanı'nda oluşturulan Tarım Sokağı'nda, yörede üretilen meyve ve sebzelerden hazır yemeklere kadar birçok ürün sergileniyor.

Sokağı gezen Tarım ve Orman İl Müdürü Esra Uzun, Kadınların, tarımın görünmez kahramanları olduğunu belirterek, "Kadınlarımız, tarım yükünün yüzde 50'sini oluşturuyorlar ama her zaman perde arkasında kalıyorlar. Bu projeyle tüketiciler de onlarla direkt buluşma imkanına sahip oldu. Kamu kurumları da yaptıkları işleri tüketicilere duyurma fırsatını yakaladı. Tüketiciyle üreticinin buluştuğu güzel bir organizasyon." diye konuştu.

ADANA’DA EMEK PAZARI

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın Emeği Pazarı’nın üçüncüsünü düzenledi. ‘Ürettikçe Hep Güçlü’ sloganıyla kurulan Kadın Emeği Pazarı Adana’da faaliyet gösteren kadın kooperatifleri ve kadın üreticilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Pazarda kadın üreticiler tarafından üretilen takı, örgü, tığ, dikiş, süsleme, boyama, çanta yapımı, örgü bebek, kanaviçe, seramik, çini, mum, doğal taş süsleme, cam, resim ve benzeri alanlarda üretilen birbirinden renkli el emeği ürünleri satışa sunuldu. Etkinlik kapsamında üretime destek atölyesi de açıldı. Yapılan atölye çalışmasında kadınların üretiminde dahil olma süreçleri, üretim yaparken yaşadıkları zorluklar, bunu aşmak için çözüm önerilerinin neler olduğu ve üretici kadınların daha fazla dâhil olabilmesi için neler yapabileceği üzerinde konuşuldu.

Sonraki Haber