EA Sports FC 25! Kariyerde büyük değişim

Milyonlarca futbolseverin merakla beklediği EA Sports FC 25 oyunu çıktı... Oyun özellikle kariyer modundaki değişiklikler sayesinde futbolseverleri adeta içine çekiyor. İşte yepyeni özellikler...

Milyonlarca kişinin beklediği EA Sports FC 25 oyunu 27 Eylül 2024'te erişime çıktı. Oyunun en önemli yeniliklerinden birisi de kuşkusuz Galatasaray ve Fenerbahçe'nin statlarının bulunması. Türkiye'de milyonlarca kişinin her sene beklediği bu yenilik Türk kullanıcılarına da eşşiz bir deneyim sunuyor.

RAMS PARK VE ÜLKER STADI'NDA MAÇ İZLİYORMUŞ GİBİ

Oyunda bulunan Rams Park ve Ülker Stadı'nı detaylı bir şekilde incelersek gelişi güzel bir eklenti olmadığını görüyoruz... Statlardaki bulunan en ince ayrıntılara kadar düşünülmüş, öte yandan kale arkalarında takımlara özel koreografilerin de olduğunu görmekteyiz. Galatasaray'ın gol attıktan sonra arkada çalan gol müziği de sarı kırmızılılı taraftarlara sanki gerçekten maç izliyormuş gibi bir hava katmakta. EA Sports FC 25'in Türk kullanıcılara sunduğu bu eklenti umarız önümüzdeki yıllar daha da artar ve en azından Beşiktaş'ın stadı Tüpraş Stadyumu'nu da gelecek sezon oyunun içinde görürüz.

GENÇ OYUNCULARIN GERÇEKÇİ GÖRÜNMESİ

Oyuncuların belki de en çok merak ettiği konulardan birisi de kariyer modu... FIFA 2007'den beri kariyer modu oynayan biri olarak söyleyebilirim ki bu sezonki kariyer modunda çok radikal değişiklikler olmasa da önemli eklemelere gidilmiş ve gerçekliğe daha uygun hale gelmiş. Örneğin geçmiş oyunlarda 17 yaşındaki genç bir futbolcunun görüntüsü sakallı ve daha yaşlı görünebiliyordu. Ama artık genç futbolcular yaşlarında görünüyor. Bununla da kalmayıp yaşı ilerledikçe oyuncunun yüzündeki yaşlanmayı görebiliyoruz. (Boy uzaması, sakal çıkması vb.)

İLK DEFA KADIN KARİYERİ

Bu sezon ilk defa kadın kariyer modu oynanabilecek. Beş büyük lig ve Kadınlar Şampiyonlar Ligi oyuna dahil edilmiş. Ayrıca hem erkek hem de kadın kulüpleri, tek bir kariyer modu kaydında yönetilebilir.

FABRİZİO ROMANO DA BURADA

Transfer duyumu deyince akıllara ilk gelen isimlerden Fabrizio Romano da bu yıl oyuna eklenmiş. Fabrizio Romano, kariyer modunda yapılan transferleri duyurmak için oyunda yerini almış.

ARTIK KOVULMAK YOK

Maç öncesi ve maç sonundaki introlar gerçekçi bir görüntüye sahip. Bu sayede kariyer oyunu oynayan futbolseverler daha fazla oyunun içine girebiliyor. Bu da hikayeyi daha fazla ilgi çekici hale getiriyor. Kariyer moduna girilirken bir çok ayar özelliştirilebiliyor. Örneğin geçtiğimiz sezon takımdan önemli bir oyuncuyu sattığımızda veya üst üste maç kaybettiğimizde takım bir anda görevimize son verebiliyor. Bu ayar sayesinde üst üste ne kadar maç kaybetsek de takımdan kovulmuyoruz. Ayrıca ayarlarda kulübün beklentilerini de çok düşükten acımasıza kadar seçebilmemiz mümkün.

GENÇLER KONTROL ALTINDA

Oyunun en önemli yeniliklerinden biri de rush modu olduğunu söyleyebiliriz. Bu mod yapay zeka kaleciyle birlikte dört kişilik takımlar oluşturmasına ve daha küçük bir sahada maçlar oynamamazı sağlamaya yarayan bir mod. Kariyer modunda genç oyuncuları rush modunda kontrol edebiliyoruz ve oyuncunun gelişimini destekleyebiliyoruz. Bu da bizi oyunun içine daha çok sokan etmenlerden birisi.

FORMAT DEĞİŞİKLİĞİ OYUNDA DA VAR

Bilindiği üzere bu sezon Avrupa kupalarında format değişikliğine gidildi. Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi 36 takımdan oluşan lige çevrildi. FC 25 oyununda da bu değişiklik aynı şekilde yansıtılmış. Yani kariyer oyununda artık yeni formatlı Avrupa mecerası yapılabilecek.

RÜZGAR VE YAĞMUR MAÇIN SEYRİNİ ETKİLİYOR

Oyuna eklenen flaş özelliklerden birisi de hava olaylarının maça etkisi... Rüzgar ve yağmur gibi hava olayları maçın seyrini önemli ölçüde değiştirebiliyor. Örneğin küçük stadyumlarda, güçlü bir rüzgâr topun tuhaf şekilde falso almasına sebep olabiliyor.

SADECE MOURİNHO OLMUŞ

Kariyer modunda teknik direktör yüzleri biraz eksik kalmış. Fenerbahçe teknik direktörü Mourinho'nun yüzü hariç diğer teknik adamların yüzünün geliştirilmeye ihtiyacı var.

Özetlemek gerekirse FC 25 oyunu bu sene gerçekliğe daha önem vermiş. Hem similasyonlar hem de oynanış bakımından oyuncuları maçın içine çekebiliyor. Bu da oyunculara eşsiz bir deneyim sunuyor.

Sonraki Haber