Ebu Hanzala Cübbeli’yi hedef aldı

Ebu Hanzala olarak bilinen ve DEAŞ üyeliğinden yargılanan Halis Bayancuk, yayınladığı videoda kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'yü hedef aldı

DEAŞ üyeliğinden yargılanan Halis Bayancuk (Ebu Hanzala) “Cübbeli Ahmet’in İBDA-C ve Diğer Cemaatlere Saldırmasını Nasıl Anlayabiliriz?” başlıklı bir video yayınladı. Bayancuk, Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'yü “Cübbeli Ahmet, Türkiye tarihinde görülmüş olan en zındık, en yalancı, en ahlaksız adamlardan bir tanesidir.” diyerek hedef aldı.

Önceki günlerde Cübbeli, bir dernekte sohbetten çıkarken karanlıkta biri tarafından darp teşebbüsüyle boğazı sıkılarak saldırıya uğramıştı.

Bayancuk, “Cübbeli ile Kemalistlerin nikahını kim kıydı?’” ifadeleriyle sosyal medya hesabından Aydınlık’a da tepki gösterdi.

‘EN ZINDIK, EN YALANCI…’

Bayancuk şunları kaydetti: “Devletin içerisindeki bir kanat, yeni bir 28 Şubat süreci başlatmak istiyor ve bunun için de Cübbeli'yle kamuoyu oluşturmak istiyor olabilir mi? Olabilir. Bu mümkündür. Cübbeli Ahmet, Türkiye tarihinde görülmüş olan en zındık, en yalancı, en ahlaksız adamlardan bir tanesidir. Muhtemelen ilk üçe girer, ilk üçü kimseye bırakmaz. Asla tasavvufu da temsil etmez Cübbeli Ahmet. Asla tasavvufu da temsil etmez. Bizim tasavvufla aramızda din ayrılığı vardır. Bizim tasavvufla aramızda itikad ayrılığı vardır. Yerle gök kadar aramızda bir fark vardır. Bu ayrı bir konudur.

TARİKATLARI SAVUNMADI DİNSİZLİKLE SUÇLANDI

“Ama bu tasavvufların içinde de belli bir ahlaka sahip olan konuşabileceğiniz, tartışabileceğiniz, İslam'ın kabul ettiğini iddia ettiği İslami değerlere bağlı kalan insanlar var. Ama bu adam ne Allah'ın indirmiş olduğu değerlere bağlı, ne insani ilkelere bağlı, ne anasından, atasından görmüş olduğu örfe bağlı. Bu adam, ülkedeki toplumsal yapının içerisine konmuş saatli bomba gibi bir adam. Nereye çatacağı, nereye zarar vereceğini hiç kimse bilemez. Yani bir bütün cemaatleri ve tarikatları bitireceğiz diyen bir adamla dostluk kurabilecek kadar ilkesiz, ahlaksız bir adam.

Kategorik olarak bütün cemaat ve tarikatları düşman edilmiş, yeri geldiğinde gerekirse hıyaneti vataniye kanununu yeniden çıkaralım, her muhalefet edeni asalım diyebilecek bir insanla bile çok rahat benim dostumdur, benim arkadaşımdır, benim kardeşimdir diyebilecek bir adam. Bu yönüyle Cübbeli Ahmet kesinlikle tasavvuf camiasını da temsil etmez.”

EMNİYET BİRİMLERİ ARAŞTIRIYOR

Cübbeli Ahmet Hoca, boğazı sıkılarak saldırıya uğramıştı. Sosyal medya hesabından olaylara ilişkin şunları paylaştı:

“Cübbeli Ahmet Hoca, zaten IŞİD’in Telegram kanalında 2 ay evvel bu fotoğraf paylaşılarak nerede bulursanız “öldür” tehdidine maruz kalmıştı. Bu olay da onu tezahürü olabilir. Şu anda Emniyet Birimleri işi derinlemesine araştırıyor. Bir bilgi olursa paylaşılacaktır.”

‘EBU HANZALA’nın DEAŞ İLİŞKİLERİ

Terör örgütü DEAŞ'ın sözde "üst düzey yöneticisi" olduğu belirtilen Bayancuk, El-Kaide kapsamında yargılandığı davada, "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan 12 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmıştı.

Bayancuk’un hapis cezasına çarptırıldığı dava dosyası, 28 Aralık 2022'de Yargıtay tarafından bozulmuş, Bayancuk da tahliye edilmişti.

30 Mayıs 2017'de “DEAŞ'ın üst düzey yöneticisi olduğu” iddiasıyla gözaltına alınan Halis Bayancuk'un davası, tutuklandığı 7 Haziran 2017 tarihinden bu yana devam ediyordu. Bayancuk geçmiş yıllarda da birçok defa tutuklanmış ve serbest bırakılmıştı.
Dava süreçleri devam ediyor.

Sonraki Haber