Ece Clarke’tan Zamanın İzleri sergisi

İngiltere’de yaşayan sanatçı Ece Clarke’ın Göbeklitepe’deki motiflerden ilham alarak hazırladığı eserler Viyana’da sergilendi. Serginin açılışı Avusturyalı ve Türk toplumunun önde gelen isimlerini bir araya getirdi

Sanatçı Ece Clarke’ın Göbeklitepe’deki motiflerden esinlenerek hazırladığı eserler Viyana’da sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Zamanın İzleri isimli sergi 2-8 Kasım tarihleri arasında misafirlerini ağırladı. Serginin açılışı 3 Kasım’da yapıldı. 120’ye yakın sanatseverin katılımıyla yapılan açılışa ilgi yoğun oldu.

Katılımcılar arasında Türkiye Cumhuriyeti Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Viyana Başkonsolosu Cafer Mert Özmert, 1. Viyana Belediye Başkanı Markus Figl, Avusturya Ticaret Odası eski İstanbul sorumlusu Georg Karabaczek ve Viyana Eyalet Meclisi milletvekili Aslıhan Bozatemur da yer aldı.

Bilim ve kültür-anat dergisi olan Tuna’nın organizasyonu, Hofbauer & Partner Immobilien GmbH şirketi ana sponsorluğu ile yapılan sergi sanatseverlerin beğenisini aldı.

 ‘KENDİME ÖZGÜ YÖNTEMLER KULLANDIM’

Ece Clarke, yaptığı açıklamada “Her sanatçının kendine özgün yöntemleri olduğu gibi; benim de kullandığım değişik teknikler var. Göbeklitepe’deki kabartmalar bilindiği gibi taş üzerine. Bense etkilendiğim hayvan figürlerini eskitilmiş kağıt üzerine baskı yaparak oluşturdum. Baskıda kullandığım metallerimi (çinko, alüminyum) tekrardan mürekkepleyerek resim olarak ayrıca kullandım. Kağıtları farklılaştırmak için de gomalak, vernikler, terebentin gibi maddelerle baskı uyguladım. Yani kısa zamanda eskimiş izleri verecek teknikler uyguladım” ifadelerini kullandı.

Ece Clarke, Göbeklitepe’nin aldığı ilhamı ve hayranlığını “Bütün dünyanın ilgisini çeken bir yerin benim ülkemde olması haliyle benim de ilgimi çekti. Ayrıca Göbeklitepe’nin bulguları ve bunların görkemi ve yetkin bir sanat varlığını gösteren bu yapıtlara hayran oldum” sözleriyle anlattı.

 ‘GÖBEKLİTEPE’Yİ TANITMIŞ OLDUK’

Serginin ana sponsoru olan Hofbauer & Partner Immobilien GmbH adına konuşan Emre Er, “Serginin açılışı beklediğimizden renkli ve yoğun geçti. Eserler çok etkiliyiciydi” dedi.

Serginin organizasyonunu yapan Tuna Dergisi adına konuşan Tülin Gökdemir de şunları söyledi:

“Tuna dergisi olarak temel hedefimiz Avusturya ve Türk toplumunu bir araya getirmektir. Yine Ece Clarke'ın ‘Zamanın İzleri’ sergisinde bu hedefimize ulaştık. Avusturya ve Türk toplumundan değerli isimler katılımlarını sağladı ve Ece Clarke'in bizlere sunmuş olduğu eserlere büyük ilgi gösterdiler.

Göbeklitepe motifli bir sergi olması Avusturyalı dostlarımızda ayrıca bir ilgi uyandırdı. Davet üzerine katılım sağlanan bu açılışta, katılımcıları tek tek Göbeklitepe hakkında bilgilendirip davet ettik. Bu kapsamda aslında sanatçımızın eserleri ile birlikte Avusturya'nın kalpi Viyana'da ciddi bir Göbeklitepe tanıtım haftası gerçekleştirdik. Gerek sergilenen eserler gerekse Göbeklitepe hakkında sergi alanında yayımlanan Göbeklitepe içerikli video ve bilgilendirme metinleri büyük ilgi gördü.”

Sonraki Haber