Edirne'de ne yenir, ne içilir? Edirne'nin en meşhur yemekleri...

Edirne tarihi ve kültürü kadar zengin bir mutfağa da sahiptir. Kendine has yemek kültürüne sahip birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, bu medeniyetlerin yemeklerini kendi damak zevkine uygun olarak birleştirmeyi ve günümüze taşımayı başarmıştır. İşte Edirne'nin en meşhur yemekleri...

Marmara Bölgesi'nde yer alan Edirne, Türkiye'nin en batısında bulunan şehirdir. Trakya'nın nefis yemeklere ev sahipliği yapan Edirne'nin en meşhur yemekleri...

EDİRNE'DE NE YENİR, NE İÇİLİR? EDİRNE'NİN EN MEŞHUR YEMEKLERİ...

1) MUTANCANA

Kuru kayısı, kuru üzüm, kuru erik ve kırmızı et ile hazırlanan mutancana, Osmanlı'dan miras kalmıştır. Edirne mutfağına özgü bir yemek olan mutancana, genellikle kuzu veya geyik eti ile hazırlanır.

Osmanlı zamanından beri Edirne mutfağının yöresel yemeklerinden olan mutancana, doyurucu ve lezzetli olmasıyla ön plana çıkmaktadır. Tavuk veya kırmızı etle hazırlanan yemek, yumuşak bir yapıya sahiptir. Çeşitli baharatlarla servis edilen mutancana yemeği, ekonomik açıdan uygun fiyatlarla servis edilmektedir.

2) BULGUR ÇORBASI

Buğdaydan yapılan ve genellikle hazır paketler halinde satılan bulgur, tahıl grubunun önemli bir üyesidir.

3) EDİRNE TAVA CİĞERİ

4) EDİRNE KÖFTESİ

5) CİĞER SARMA

6) MAMZANA

7) PATLICAN TURŞUSU

8) DAMAT PAÇASI

9) CEVİZLİ OTURTMA

10) BADEM EZMESİ

11) ZERDE

12) CEVİZ TATLISI

Sonraki Haber