Efes’in mağlubiyete tahammülü yok

EUROLEAGUE’in son şampiyonu Anadolu Efes, dev organizasyonun 9’uncu haftasında bugün Alman ekibi Alba Berlin ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Mercedes-Benz Arena’daki zorlu mücadele TSİ 22.00’de başlayacak.

Sakatlıklar ve uzun rotasyonundaki atletizm problemi nedeniyle sezona iyi bir başlangıç yapamayan lacivert-beyazlı temsilcimiz, geride kalan 8 müsabakada 2 kez kazandı, 6 maçta ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Başantrenör Ergin Ataman idaresindeki lacivert-beyazlılar, son olarak Sinan Erdem Spor Salonu’nda Rus temsilcisi Zenit’e 90-79 kaybetti.

DEPLASMANDA GALİBİYETE HASRET

Almanya’da kazanarak üst sıralara tırmanmak isteyen Anadolu Efes, 2021-2022 sezonunda EuroLeague’de henüz deplasman galibiyeti elde edemedi. Bugüne dek 8 maçın 4’ünü dış sahada oynayan temsilcimiz, sırasıyla Real Madrid, Asvel, Milan ve Panathinaikos’a yenildi. Efes, bu sezonki iki galibiyetini iç sahada Unics Kazan ve Zalgiris Kaunas karşısında aldı. Lacivert-beyazlılar, toplam 18 takımın yarıştığı EuroLeague’de 16’ncı sırada yer alıyor. Ev sahibi Alba Berlin ise oynadığı 8 maçın 3’ünü kazanırken, 5’ini kaybetmiş durumda. Alman ekibi, 9’uncu hafta öncesinde 13’üncü basamakta.

AVRUPA’DA 736’NCI MAÇ

Alba Berlin'e konuk olacak Anadolu Efes, Avrupa kupalarındaki 736’ncı müsabakasına çıkacak. Lacivert-beyazlı ekip, Avrupa kupalarında oynadığı 735 karşılaşmada 417 galibiyet ve 318 yenilgi aldı. Anadolu Efes, 2001-02 sezonundan itibaren yer aldığı EuroLeague’de ise 488’inci maçına çıkacak. Avrupa basketbolunun en büyük organizasyonunda 260 galibiyet elde eden lacivert-beyazlı ekip, 227 kez rakiplerine mağlup oldu.

Lacivert-beyazlı temsilcimiz, Alba Berlin ile bu gece 15’inci kez karşı karşıya gelecek. Rakibiyle yaptığı 14 maçta 13 galibiyet elde eden Anadolu Efes, sadece bir kez sahadan mağlup ayrıldı. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan iki maçta Anadolu Efes iki galibiyet aldı. EuroLeague’deki 12 karşılaşmada ise lacivert-beyazlılar rakibine 11 kez üstünlük kurdu.

Sonraki Haber