Efkan Ala açılım sürecini savundu: 'Reformlar yapılmasaydı, Türkiye’yi Ortadoğu’ya çevireceklerdi'

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, 'O zaman ki reformlar yapılmasaydı, Türkiye’yi Ortadoğu’ya çevireceklerdi' diyerek açılım sürecini savundu, Bahçeli’nin DEM Partililerle el uzatması ile başlayan sürecin çok kıymetli olduğunu vurguladı.

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Anadolu Yayıncılar Federasyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ala, "Masamızda çözüm süreci yok" ifadelerini kullansa da 2011 yılındaki açılım sürecini övdü. Ala, "O zaman ki reformlar yapılmasaydı, Türkiye’yi Ortadoğu’ya çevireceklerdi" dedi.

Ala, "24 saat Kürtçe kanal yayın yapıyor. Bunlar aşıldı. O süreçlerin belli yerinde Ortadoğu tarumar oldu. Türkiye, o reformlarını yapmamış olsaydı Irak ve Suriyeye döndürmek isteyen projelere yenilirdi." diye konuştu.

'MASAYI BİR KURALIM...'

Ala, yeni anayasa tartışmalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

"Masayı bir kuralım. Tartışmak, konuşmak ve bir araya gelmek için anlaşalım." ifadelerini kullanan Ala, "Orada herkes görüşünü söyleyecek." dedi.

'DİYALOGLAR ÇOK ÖNEMLİ'

Ala, siyasette normalleşme adımlarına da diyalogların çok önemli olduğunu vurgulayarak "180 derece fikirler olsa da bunlar çok önemlidir." diye konuştu.

Sonraki Haber