EGD, KÖİ modelini tartışacak 

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD), Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) projelerini tartışacak. Bugün İstanbul'da düzenlenecek seminerde Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) Projeleri Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Eyüp Vural Aydın, ekonomi gazetecilerinin KÖİ projeleri hakkındaki sorularını yanıtlayacak.

BEŞ BAŞLIKTA
MASAYA YATIRILACAK


KÖİ projelerinin süreçleri, aksayan yönleri, alınması gereken önlemler, başarılı KÖİ projelerinin hayata geçirilmesi için atılması gereken adımlar, ülke olarak sağlanan kazanımların bir ihraç ürünü olarak değerlendirilmesi gibi konuların işleneceği seminerde KÖİ, "KÖİ projelerinin tarihi ve neden ihtiyaç duyulduğu, dünyadaki ve Türkiye'deki uygulamaları, doğru bilinen yanlışlar" gibi başlıklarda ele alınacak.


NEDEN RAĞBET GÖRÜYOR?


1980’lerin başında ilk örnekleriyle tanıştığımız büyük altyapı projelerinin tasarım, finansman, inşaat, işletme, bakım ve onarım süreçlerini kapsayan risklerin taraflar (kamu ve özel) arasında dengeli paylaşılmasını hedefleyen, uzun vadeli finansman ve işletme sürelerinin öngörüldüğü KÖİ modeli, 2000’li yılların başından itibaren ülkemizde de rağbet görüyor. Projelere ve etkilerine ilişkin tartışmalar da kamuoyunun zaman zaman ana gündem maddesi olabiliyor. Ekonomi Gazetecileri Derneği ve KÖİ Projeleri Araştırma Merkezi, bu amaçla bir seminerde konuyu enine boyuna ele almaya karar verdi.

Sonraki Haber