Ege Yapı'dan Çekmeköy'e 4 milyarlık proje

Ülkemizin deprem kuşağında yer alması, yatay mimari anlayışı ve sağlam mühendislik çözümleriyle üretilen projelere ilgiyi artırdı. Bu ihtiyaca cevaben Ege Yapı ve Mona Yapı ortaklığıyla Ormanyaka projesi hayata geçirildi.

4 milyar lira yatırım değeri ile hayata geçirilen Ormanyaka’da 150 daire ve 16 ticari ünite için ön satışların başladığı dün bir basın toplantısı ile duyuruldu. Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, “OrmanYaka projesinde Mona Yapı ile iş birliğinde ilerliyoruz. 37 bin metrekare arsada, çam ormanlarının arasında, arazi eğimine uyumlu yerleşimi ile her katında müstakil ev rahatlığı sunan projemizi satışa sunuyoruz. 15 blokta 150 daire ve 16 ticari ünitenin satışa çıktığı projede, her blok 3-4 kat olacak şekilde tasarlandı. Doğaya zarar vermeden ekolojik dengeyi koruyarak seçilen; ahşap, doğal taş ve metal peyzaj ürünleri yaşlandıkça değerlenen doğal malzemelere yer veriliyor. Projede teslimleri 2025 aralık ayında yapmayı hedefliyoruz.” dedi.

DOĞADAN AZAMİ VERİM ALACAK

Ege Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Didem Güneş de, “Ormanyaka’da; akıllı bina sistemleri ile aydınlatma ve ısınmayı sistem ve sensörlerle entegre ederek kullanıcının giderlerini minimuma indirmeyi amaçlıyoruz. Yapı içine giren doğal ışığı artırmak için geniş pencereler ile ısıtma ve soğutma yüklerini minimize etmek için güneş kontrollü camları seçiyoruz. Peyzaj sulama ve bakımı için yağmur sularını toplayıp bahçe sulamada kullanıyoruz. Güneş panelleri gibi yenilebilir enerji kullanımı sayesinde enerji tüketimini azaltarak, peyzajda günışığı duyarlı dimli tasarruflu aydınlatmaların kullanımıyla ve ortak alanda varlık sensörü kullanımı ile enerji verimliliğini sağlamayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Sonraki Haber