Eğer böyle yaparsanız sulu köfte asla dağılmıyor! Asla dağılmayan sulu köfte tarifi...

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden bir olan sulu köfteyi bir de bu tarifle deneyin. Usta şef sulu köftenin dağılmaması için püf noktasını paylaştı. Eğer böyle yaparsanız sulu köfte kesinlikle dağılmıyor...

Sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan sulu köfte aslında son derece pratik bir yemek. Yalnızca bazı durumlarda köftelerin dağılması, yemeğin tadını kaçırabiliyor ve görüntüsünü bozuyor. Peki, sulu köftenin dağılmaması için ne yapılmalı? İşte asla dağılmayan sulu köfte tarifi ve püf noktaları...

ASLA DAĞILMAYAN SULU KÖFTE NASIL YAPILIR?

Sulu köftenin dağılmaması için yapılması gerekenler son derece pratik. Öncelikle köfte harcının güzelce yoğrulması gerekiyor. Özellikle kıyma ile geriye kalan tüm malzemelerin iyice harmanlanması şart. Köfte harcının bir miktar su ile yoğrulması da malzemelerin birbirine daha iyi tutunmasını sağlıyor.

Köftelerin dağılmaması için yoğurulduktan sonra birkaç saat dinlendirilmesi gerekiyor. Buzdolabında üzeri streç filmle kapalı bir şekilde köfteleri dinlendirmek dağılmayan köfteler için önemli bir püf noktası. Dolayısıyla hazırlanan köfte harcını bir süre dinlendirdikten sonra pişirmenizde fayda var.

Köfteleri pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar da mevcut. Köfteleri kaynayan suya atmak ve pişerken içerisine birkaç damla sıvı yağ eklemek dağılmalarını önleyecektir.

ASLA DAĞILMAYAN SULU KÖFTE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Gelelim sulu köfte tarifi için gerekli malzemelere:

Köftesi için

300 gram orta yağlı kıyma
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı ince bulgur
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 adet rendelenmiş soğan
4 adet patates

Pişirmek için:

3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası

ASLA DAĞILMAYAN SULU KÖFTE TARİFİ

1- Köfte için; kıyma, rendelenmiş soğan, bulgur ve baharatları karıştırma kabına alın. Harcı tüm malzemeleri iyice karıştırın.

2- Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Köftelerin pişerken dağılmaması için üzerine bir miktar un serpin.

3- Tencereye yağ ve salçayı alıp iyice kavurun. Üzerine doğranmış patatesleri ilave ederek kavurmaya devam edin. Üzerine kaynar su ilave edip kaynamaya bırakın.

4- Su iyice kaynadığında köfteleri ekleyin ve orta ateşte kapağını aralık bırakarak pişirmeye bırakın.

İşte sulu köfte hazır. Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun!

Sonraki Haber