Ehliyetiniz varsa hemen 15 lira ödeyin! Ödemeyene 4 bin 64 lira ceza kesilecek...

Sürücüler dikkat, ihmal ederseniz sonucu pahalıya patlayabilir! Eğer ehliyetinizi o tarihe kadar yenilemezseniz 15 TL yerine en az 4 bin 64 TL ödemeniz gerekecek. İşte ayrıntılar...

Ehliyetini 1 Ocak 2016'dan önce alan sürücülerin ehliyetlerini yenilemesi gerekiyor. Pandemi dolayısıyla geçtiğimiz yıl uzatılan ehliyet yenileme süresinin 2024 yılında dolacağı bilgisi verildi. Şu an 15 TL ödeyerek ehliyetini yenilemeyenlere ise bu işin faturası ağır olacak. Son tarihe kadar ehliyetini yenilemeyen sürücülere en az 4 bin 64 TL para cezası uygulanacak.

EHLİYET NASIL YENİLENİR?

Ehliyetini 1 Ocak 2016'dan önce alan sürücüler, yenileme işleminin nasıl yapılacağını merak ediyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden yapılacak olan ehliyet yenileme işleminin süresi 31 Aralık 2024'te sona erecek. 

Ehliyetini yenilemek isteyen yurttaşların yapması gerekenler ise son derece basit. Öncelikle kurumun internet sitesi üzerinden veya ALO 199 hattından randevu alınması gerekiyor. Evrakların hazırlanmasının ardından yenileme ücretini yatıran sürücülerin işlemleri hızla tamamlanıyor.

EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Ehliyetini yenilemek isteyen yurttaşların 13 TL ve üzerine 2 TL ödemesi gerekiyor. Yani ehliyet yenilemek için yatırılması gereken toplam meblağ şu an için 15 TL şeklinde. Öte yandan kayıp ve çalıntı başvurularından bu ücret 345 TL'ye çıkıyor.

Sonraki Haber