Ek ders ücretleri için imza kampanyası

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi, ek ders ücret ödeme katsayılarının gündüz öğretimi için 140’tan 280’e, gece öğretimi için 150’den 300’e artırılması için Türkiye genelinde imza kampanyası başlattı.

Öğretmenlerimizin imzaları sendikanın şubeleri aracılığıyla, Milli Eğitim Bakanlığına iletilecek Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, öğretmenlerin ek ders ücretlerinin yapılan maaş zammı oranında her yıl artırılırken, katsayı artışının yapılmadığı belirtildi. Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

‘ZAMLARIN ANLAMI KALMADI’

“Öğretmenlerin 2023 yılı Temmuz-Aralık net ek ders saatlik ücreti 60,12 liradır. Öğretmenlerin geçen süre içinde ek ders saat ücretleri asgari ücret seviyesine inmiş, katsayı artışı yapılmadığı için zamlar bir anlam ifade etmemiştir. Enflasyon oranlarının her geçen gün artması ve ekonomik koşulların zorlaşması karşısında, öğretmenlerin aylık geliri giderlerini karşılamaya yetmez hale gelmiştir. Ülkenin doğusundan batısına, her coğrafyasında ve her şartta görev yaparak ülkemiz ve geleceğimiz için fedakârlık yapmakta olan öğretmenlerimiz bu emeklerine karşılık ekonomik yönden mağdur edilmiştir.

GÜNÜMÜZE GÖRE DÜZENLEME TALEBİ

“Dolayısıyla öğretmenlerin ek ders ücret hesaplamalarında dikkate alınan ek ders göstergelerinde, en son 2006 yılında yapılan artışın günümüz şartlarına göre tekrar düzenlenmesi zorunluluk arz etmektedir. Bu noktada Türk Eğitim-Sen olarak ek ders ücret ödemelerinde kullanılan katsayıların düzenlendiği 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 176. maddesinde yer verilen ek ders ücret ödeme katsayılarının; gündüz öğretimi için 140’tan 280’e, gece öğretimi için 150’den 300’e artırılmasını talep ediyoruz.”

DEPREM İLLERİNDE ÖĞRETMENLERE KONTEYNER

Deprem bölgesindeki illere yeni atanan öğretmenler ile depremde evi yıkılan veya hasar gören öğretmenlerin barınma ihtiyacının giderilmesi için yeni eğitim öğretim yılı öncesinde çalışmalar yapılıyor.

Bu kapsamda, belirlenen bölgelere içinde ev eşyası ve klima bulunan konteynerler kuruluyor. Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, öğretmenlerin barınması amacıyla Hatay'a 6 bin 343, Kahramanmaraş'a 1500, Adıyaman'a 1278, Malatya'ya 893, Gaziantep'e 411, Osmaniye'ye 400, Kilis'e 200 ve Şanlıurfa'ya 51 olmak üzere 11 bin 76 konteyner tahsis edildi. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay'ın 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen illerden biri olduğunu belirterek, konutların yanı sıra kamu tesislerinin de depremlerde hasar gördüğünü anımsattı.

Barınma sorununun giderilmesi için çalışmalar yaptıklarını anlatan Masatlı, "Eğitim öğretimin düzenli yapılabilmesi için buraya dışarıdan ilk defa atanan öğretmenlerimizin zorluk çekmemesi bakımından planlamalarımızı yaptık. Öğretmenlerimiz gelmeye başladı. İnşallah 11 Eylül'de eğitim öğretimin başladığı gün itibarıyla öğretmenlerimizin hiçbirine barınmayla ilgili bir sorun yaşatmayacağız." diye konuştu.

‘HOŞGÖRÜLERİNİ BEKLİYORUZ’

Bölgenin kendine ait özelliklerinden kaynaklı birkaç günlük sorunların yaşanabileceğini, bu anlamda öğretmenlerin hoşgörüsünü beklediklerini belirten Masatlı, "Şu an itibarıyla bizim öngörümüz buraya gelen öğretmenlerimizin barınmayla ilgili herhangi bir sorun yaşamayacağıdır." dedi.

Sonraki Haber