Ekmek fiyatına zam hazırlığı! Tarih belli oldu! İşte zamlı ekmek fiyatı... Bir ekmek kaç lira oldu?

Ekmek fiyatlarına yeniden zam yapılacağı gündeme geldi. İstanbul'un bazı ilçelerinde ekmek fiyatı sessiz sedasız zamlandı. Dün 10 liradan satılan baget ekmek fiyatı bugün 12,50 liraya çıktı. Ancak ekmek fiyatının daha da zamlanacağı belirtildi. İşte ekmeğin çıkacağı yeni fiyatı...

Ekmek fiyatları geçtiğimiz aylar zamlanmıştı. Şimdi ise ekmeğe gizli zam yapıldığı belirtildi. Özellikle İstanbul'un Fatih, Sarıyer, Kadıköy gibi bazı ilçelerinde ekmek fiyatının 12,5 liraya çıktığı görüldü. İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin ise son dönemde un fiyatlarına gelen zamma dikkat çekerek ekmeğin zamlanarak çıkacağı fiyatını açıkladı.

Ekmek fiyatlarına Türkiye'nin her ilinden zam yapıldığı haberleri gelmeye devam ediyor. Ekim ayının ilk gününde de ekmeğe bir zam daha geleceği belirtildi. Ekmek zammının gerekçesi olarak maliyetlerdeki artış gösterilirken fırıncıların daha fazla dayanamayacağı belirtildi.

EKMEK FİYATI NE KADAR OLACAK?

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, 50 kilogramlık unun 800 liraya yükseldiğini belirterek 240 gram ekmeğin fiyatının yılbaşına kadar 15 liraya çıkmasını beklediklerini söyleyerek maliyetler daha da artarsa ekmek fiyatının da artacağını belirtti.

Sonraki Haber