Ekonomi basınının vefa gecesi

Ekonomi Gazetecileri Derneği'nin (EGD) geleneksel "Yeni Yıl Buluşması" yapıldı.

Gecede ekonomi basınında uzun yıllar emekleri olan gazetecilere vefa plaketleri takdim edildi. Aynı zamanda ekonomi gazeteciliğini destekleyen iş insanlarına da teşekkür plaketi verildi. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) ev sahipliğinde düzenlenen tören Başarsoft ve BitTurk ana sponsorluğu, Arzum ve PAGEV'in katkılarıyla hibrit olarak yapıldı.

'BİRLİKTE BUGÜNLERE GELDİK'

Burada konuşan TİM Başkanı İsmail Gülle, "80’li yıllarda ekonomimizin dışa açılmasıyla birlikte, Türkiye’nin dışa açık büyüme modeli, ekonomi gazeteciliğinin de yükselişinde tetikleyici oldu. Türkiye’nin makroekonomik dinamikleri özel sektör odaklı bir değişim gösterirken, ekonomi gazeteciliği de büyüyen Türkiye ekonomisinin hem duyurulması hem tanıtılması rolünü üstlendi. 30 yıl boyunca birlikte bugünlere geldik." dedi.

MURAT ÜLKER'DEN MESAJ

Gecede vefa plaketi alan isimlerden Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker de ekonomi gazeteciliğinin iş dünyası açısından önemine işaret eden bir video mesaj yolladı. Gecede bu yıl kaybettiğimiz milli sanayicilerden Mustafa Selim Yaşar (Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı) adına da plaket takdim edildi. Ayrıca meslekte 20. yılını dolduran gazetecilere de 20. yıl sertifikaları verildi.

RAFET BALLI'YA ONUR ÜYELİĞİ

Etkinlikte, Hasan Eriş, Osman Saffet Arolat, Osman Ulagay, Meral Tamer, Faruk Türkoğlu, Şemsi Yücel, Rüştü Bozkurt, Şaziye Karlıklı, Güler Akdağ, Ahmet Coşkunaydın, Seda Poyraz Yüksel Uysal, Rafet Ballı, Emre Alkin, Necati Zincirkıran Kenan Akın, Engin Köklüçınar, Zehra Güngör gibi isimlere ekonomi gazeteciliğine katkıları nedeniyle Yaşam Boyu Onur üyeliği belgesi takdim edildi.

Sonraki Haber