Ekonomist isim açıkladı: Doların rotası belli oldu! Dolar bugün kaç liradan alınıyor? 20 Eylül 2024 döviz kurları

Merkez Bankası faizi bir kez daha sabit bıraktı ancak karar metninde doları etkileyecek bir sürpriz açıklama oldu. Peki dolar gün nasıl başladı? 20 Eylül 2024 Euro, İngiliz Sterlini ve İsviçre Frangı kaç liradan satışa çıktı.

Dolar haftayı kırıtık sınırın üstünde kapatmaya hazırlanıyor. Kapalıçarşı’da dolar 34,14 TL, Euro 38,09 TL, İngiliz Sterlini 45,33 TL ve İsviçre Frangı 40,27 TL satış fiyatı ile güne başladı.

DOLARIN ROTASI BELİRLENDİ

Merkez Bankası uzun bir aradan sonra ilk kez faiz indirimine göz kırptı. Merkez Bankası’nın “Enflasyonda bir bozulma olursa para politikası araçları etkili şekilde kullanılacaktır. Türk Lirasında reel değerlenme güçlenecektir.” açıklamasını Ekonomist Barış Soydan şu sözlerle yorumladı

“2025 yılın başında faiz indirimlerine başlanacağını ve dolar yine yükselecek ama enflasyondan daha az yükselecek. Türk Lirasında reel olarak değerlenecek. Enflasyonun daha da düşmesi bekleniyor. Enflasyon ayda yüzde 1,5 civarında inerse önümüzdeki aylarda dolardaki aylık artış oranları onunda altında kalacak. Yani yüzde 1,5 civarında dolarda aylık yükselişler görülecek” dedi ve doların rotasının belirlendiğini belirtti.

20 EYLÜL 2024 GÜNCEL DÖVİZ KURLARI

AYDINLIK'IN NOTU: Görüşler tamamen şahsa aittir. Yatırım tavsiyesi değildir.

Sonraki Haber