Ekrem İmamoğlu'ndan tuhaf çıkış: ‘Adayım demedim yola çıkıyorum dedim’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul için bir kez daha yola çıkıyorum. Kentine oyuna sahip çıkan oyuna sahip çıkan İstanbul gönüllüleriyle İstanbul’u savunmak için bir kez daha yola çıkıyorum.” dedi

İmamoğlu’nun sözleri 'adaylığını açıkladı' olarak algılandı. Gazeteciler aday olup olmadığını netleştirmek isteyince İmamoğlu “Adayım demedim yola çıkıyorum dedim.” şeklinde konuştu.

2019'DAKİ İTTİFAKI HATIRLATTI

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Haliç Kongre Merkezi’nde dün gazetecilerle bir araya geldi. Burada açıklamalarda bulunan İmamoğlu, “değişim” çağrısına vurgu yaparak yeni yol haritasını açıkladı. İmamoğlu, HDP'nin 2019 yerel seçiminde gizli ortak olduğu ittifaka değinerek şu ifadeleri kullandı: “İstanbul'u kazanmak Türkiye'yi kazanmaktır. İstanbul'u güçlendirmek Türkiye'yi güçlendirmektir. İstanbul'la kendimi mühürlü kabul ediyorum. Bu şehre hizmet etmeyi Türkiye'ye hizmet etmekle aynı görüyorum. Türkiye'nin sorunlarının nasıl çözülebileceğini, Türkiye'nin en büyük şehrinde gösterdik ve devam ediyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni hep birlikte korumalıyız. Seçimlerde İstanbul'u yeniden kazanmak için bir araya gelmeliyiz. 2019 seçimlerindeki gibi partiler ötesi İstanbul ittifakını kurmak için elimden geleni yapacağım.”

‘YENİ SİYASET’ VURGUSU

“Mayıs 2023 seçimlerinde yaşadığımız hayal kırıklığı beni derinden üzdü.” diyen İmamoğlu seçim yenilgisinin kabul edilmemesinin hayal kırıklığı yarattığını belirtti. İmamoğlu şöyle devam etti: “28 Mayıs gecesinden başlayarak ortaya konan tavır partililerimizi, seçmenlerimizi anlamak ve hissetme kaygısından ne yazık ki çok uzaktır. Bu mağlubiyetin partimizde köklü ve kapsayıcı dönüştürmeye neden olduğunu da biliyorum. “Hayatım boyunca bir koltuğa değil sürekli bir misyona aday oldum. Bugün bu misyon Türkiye'nin yeni bir siyaset yeni bir yönetim anlayışına kavuşturulmasının misyonudur. 4 sene boyunca olduğu gibi 16 milyona eşit hizmet götürmek için yola çıkıyorum.”

‘PARTİ DİSİPLİNİ İYİ BİLEN BİR İNSANIM’

Gazetecilerin aday olup olmadığını teyit etmek istemesi üzerine İmamoğlu, "Parti süreçlerini, parti disiplini iyi bilen bir insanım. Parti içerisinde görevi olan bazı kişilerin kamuoyunda yaptığı bir kısım açıklamalar ne kadar kritik bir disiplin sorunuysa benim de 'adayım' demem aynı sorunu içerir. Ben 'adayım' demedim, 'yola çıkıyorum' dedim. Bu bakımdan bu yolculuğun güçlü olduğunu görüyorum.” diye konuştu.

'PARTİMİN DÖNÜŞÜMÜ MİSYONUM'

Değişim söylemini tekrarlayan İmamoğlu şöyle devam etti: “Bu uğurda partimin değişimi ve dönüşümü siyaset hayatımın çok önemli misyonudur. Yürüdüğüm ve ulaşmak istediğim menzil de bu değişim ve dönüşümdür. Sevgili Cumhuriyet Halk Partili yol arkadaşlarım artık Cumhuriyet Halk Partisi seçim kaybedemez. İkinci parti olmakla övünemez övünmemeli. Cumhuriyet Halk Partisi önderliğinde toplumsal ve siyasal muhalefetin yerel seçimleri kazanması bir zorunluluktur. Kentine sahip çıkan oyuna sahip çıkan İstanbul gönüllüleriyle tekrar İstanbul ittifakını en güçlü şekilde kurmaya geliyorum.

‘ÖZGÜR ÖZEL GÖREVE HAZIR’

Özgür Özel’in, CHP Genel Başkanlığı’na aday olma ihtimali ile ilgi de İmamoğlu şunları söyledi: “Genel Başkanıma değişimin zaruri olduğunu söylerken kendimle ilgili hiçbir şart koymadan süreci ifade ettim. Bu süreci koordine edebilirim, en önde koşabilirim dediğimi ve sonra da benim sakın ha genel başkanlık şartım olmaz, olamaz, bunu ifade ettiğimi söyledim. Beni benden dinleyiniz ki makam üzerinden tayinim ve bir tarifim olmamıştır. “Koltuk üzerinden bir tartışmanın parçası olmadım, olmam. 2019'da da olmadığımı partim de bilir bunu en yakın bilenlerden birisi kıymetli Genel Başkanımdır. CHP’nin tarihi bilen, geçmişi tertemiz evlatları vardır. Bunlar göreve hazırdır. Bunlardan birisi, ismi geçtiği için söylüyorum Özgür Özel’dir.”

Sonraki Haber