‘Yasadışı geçiş yaptın diploman geçersiz’

İBB Başkanı İmamoğlu, KKTC'de öğrenim gördüğü üniversiteden İstanbul Üniversitesi’ne nasıl geçiş yaptığını bir programda anlattı. Bu geçiş hakkının üç yıl verildiğini, daha sonra yasaklandığını belirtti. Bunun üzerine Gazeteci Fuat Uğur, İmamoğlu’nun ifadelerinin yalan olduğunu iddia etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldığı bir YouTube programında, KKTC'de öğrenim gördüğü üniversiteden İstanbul Üniversitesi'ne nasıl geçiş yaptığını anlattı. KKTC'de okurken derslerinin çok iyi olduğunu söyleyen İmamoğlu, İstanbul Üniversitesi’ne başvurduğunu ve İşletme Fakültesi'ne yerleştiğini ifade etti.

İmamoğlu, kendisinin başvuru yaptığı dönemde, KKTC'deki üniversiteden Türkiye'deki üniversiteye geçiş yapılabildiğini, bu hakkın o dönemde 3 yıl devam ettikten sonra kaldırıldığını, şu anda geçiş olmadığını belirtti.

KKTC'deki üniversiteden başvurusunu yaptıktan sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'ne yerleştiğini aktaran İmamoğlu, üniversite hayatı boyunca da yoğun bir iş hayatı olduğunu dile getirdi.

İBB Başkanı İmamoğlu, programda şunları söyledi:

“Derslerim de iyiydi Allah için, ben de başvuru yaptım İstanbul Üniversitesi'ne. Zaten o dönemde 3 sene bu geçiş işleri oldu, sonra da iptal edildi. Hala geçiş yapamıyorsun. Ya da denkliği oradaki coğrafyaya göre ayarlıyorlar ya da üniversite puanlarına dahil oldu. O zaman dahil değildi. Zaten özel üniversite statüsü de Türkiye’ye henüz girmemişti. Biz de başvurduk, geçiş yaptık, geldim İstanbul'a.” dedi.

‘ANLATTIĞI HER ŞEY YALAN’

Gazeteci Fuat Uğur da sosyal medya hesabından, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde 1990’da Yatay Geçişin yasak olduğunu ve üniversiteye yasa dışı yollardan geçiş yaptığını belirtti. İmamoğlu’nun diplomasının sahte olduğunu iddia etti. Uğur paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Çok enteresan. Anlattığı her şey yalan. ‘Benim girdiğim yıl ve sonraki 3 yıl geçiş yapıldı sonra yasaklandı’ diyor. Senin İÜ İşletme Fakültesi’ne geçtiğin 1990’da Yatay Geçiş yasaktı. Sen o yıl yasa dışı olarak ‘yatay geçiş’ yaptın ve diploman geçersiz. Tersine senin yasa dışı geçişinden ve geçersiz mezuniyetinden 4 sene sonra yatay geçiş başladı. Ayıptır yahu insan utanır bu kadar da yalan söylemeye.”

‘DAVA HUKUKİ DEĞİL SİYASİ’

İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul Bölge Adliyesi önünde açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, "Kamuoyunda ahmak davası olarak bilinen bu dava aziz milletimizin iradesine yöneltilmiş bir darbe girişimidir. Siyasi mühendislik içeren bir projedir. Bugün yapmış olduğum bu başvuru ile ben bir duruşmaya katılmak istediğimi tekraren belirttim" dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kamuoyunda 'ahmak davası' olarak bilinen davayla ilgili İstanbul Bölge Adliyesi'ne yaptığı başvurunun ardından açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında, "Bugün yapmış olduğum bu başvuru ile bir duruşmaya katılmak istediğimi tekraren belirttim" diyen İmamoğlu şunları söyledi:

"Kamuoyunda ahmak davası olarak bilinen bu dava aziz milletimizin iradesine yöneltilmiş bir darbe girişimidir. Siyasi mühendislik içeren bir projedir. Dava hukuki değil siyasi bir davadır. Demokrasimizi ve kazanımlarımızı hiçe sayan bir davadır bu. Aziz milletimiz masa başında kurulan bu tuzakları bozacaktır. Darbelerden çok geçmiş milletimiz haklarının bir yargı darbesiyle elinde alınmak istendiğinin farkındadır.

"Benim sırtımı yaslandığım yer bellidir. Güvendiğim güç önce Allah sonra millettir. Milletimizin iradesine millete saygı gösterin demokrasinin önünü açın. Millet İmamoğlu'nun nerede görmek isterse İmamoğlu orada olacaktır. Bu daha önce de böyle oldu, bundan sonra da böyle olacak.

"Korkmayın, milletin iradesine kafa tutmayın. Mertçe yarışalım. Ahmak ifadesini kime iade ettiğim bellidir. İfadenin suç olmadığı Yargıtay kararıyla ortada. Dünyanın en zorlama siyasi yasak davasının Türkiye gündemini işgal etmesini istemiyorum. Beni haklı bulan bilirkişi raporları da ortadadır. Umarım hak yerini bulacaktır. Hakkın yerini bulması için emek harcayan herkese özellikle yargı mensuplarına şükran duyuyorum. Bugün yapmış olduğum bu başvuru ile ben bir duruşmaya katılmak istediğimi tekraren belirttim."

Sonraki Haber