Elektrik süpürgesinde oluşan kötü kokulara son! Tarçınla karbonatı...

Elektrik süpürgesi; ev temizliğinde en çok kullanılan araçlardan biri. Evi tertemiz yapan bu aletin temizliği aksatıldığında ise oluşan koku dayanılacak gibi değil! Fakat birkaç basit yöntemle bu kötü kokulardan kurtulmak artık çok kolay.

Elektrik süpürgeleri, evcil hayvan tüylerinden biriken tozlara kadar oldukça etkili bir temizlik sağlıyor. Peki, evinizin en verimli yardımcılarından olan süpürgelerinizin de bakıma ihtiyaç duyduklarını biliyor muydunuz? Eğer doğru bakım sağlanmazsa süpürgeleriniz kötü kokular yaymaya başlayıp verimsiz çalışabilir. Siz de süpürgelerinize uygulayacağınız düzenli bakım ile kötü kokulardan sonsuza kadar kurtulabilirsiniz. İşte o yöntemler...

ELEKTRİK SÜPÜRGENİZDEKİ KOKUYU BU YÖNTEMLERLE KOLAYCA GİDERİN

Kirli süpürge torbasını bekletmeyin
Yoğun bir temizlik gününden sonra hemen kahvenizi alıp koltuğunuzda dinlenmek istiyor olabilirsiniz. Fakat elektrik süpürgenizin torbasını temizlik bittikten hemen sonra çöpe boşaltmamak kötü kokulara davetiye çıkartabilir. Süpürge torbasında biriken toz bekletilirse nem sebebiyle küf de oluşabilir. Bu durumun önüne geçebilmek için ya temizlikten hemen sonra ya düzenli aralıklarla süpürge torbanızı yenilemenizde fayda var.

Karbonat ya da tarçın kullanın
Karbonat kötü kokularla baş etmede en etkili malzemelerinden biri. Elektrik süpürgenizi kullanmadan önce halılarınızın yüzeyine bir miktar karbonat serpin. Karbonatı bir saat kadar beklettikten sonra halılarınızı rahatlıkla süpürebilirsiniz. Süpürgenizin toz torbasına ya da haznesine de bir miktar karbonat ekleyebilirsiniz. Bu bölmelere bir ya da iki çorba kaşığı karbonat eklemeniz yeterli. Karbonat kullanmak istemiyorsanız basit bir alternatifiniz daha var: tarçın! Tarçın tatlılarda keyifle kullanılan bir baharat olmanın yanında güçlü kokusuyla temizlikte de etkili. Kullanımı ise karbonatla benzer şekilde. Ağır tarçın kokusu sizi rahatsız ediyorsa tarçını bir miktar karbonatla karıştırarak da kullanabilirsiniz.

Esansiyel yağlar ekleyin
Kötü kokuların oluşmasını engellemek için güçlü bir yardımcı daha var: esansiyel yağlar! Aktarda yada markette kolaylıkla bulabileceğiniz esansiyel yağlar, evinizin mis gibi kokmasını sağlıyor. Vanilya, lavanta gibi sevdiğiniz bir kokuyu seçin. Süpürgenizin temizlik haznesine birkaç damla bu yağdan ekleyin ve her zaman yaptığınız şekilde evinizi süpürün. Koku süpürgenin hava çıkışı sayesinde evinize yayılıp ortamın havasına değiştirecek!

Sonraki Haber